Skąd się tutaj wzięli Lawrence Kasdan, Simon Kinberg, Michael Arndt. W newsach jako jedyny scenarzysta widnieje tylko Rian Johnson. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Nie wiem, jak z Kinbergiem i Arndtem, ale już było podkreślane, że Kasdan napisze jeszcze tylko scenariusz do Hana Solo.
Pytanko nie na temat, ale mam wrażenie że zbierałeś Bionicle. Jak ci się podobają nowe zestawy?
Zbierałem ponad 10 lat temu, kiedy była zajawka na filmy. Myślałem, że projekt został zamknięty w 2010r. Nawet nie wiedziałem , że je znowu produkują. Tahu wygląda fajnie.
Oby byli w trójke.Co trzy głowy to nie jedna, więcej pomysłów na film.Kasdan to legenda.W przypadku 8 części gwiezdnych wojen scenariusz pisze jedna głowa.Nie wiadomo co tam Johnsonowi do głowy przyjdzie i jak pokieruje to wszystko.Ciekawe jak to być takim reżyserem scenarzystą, dostaje robote ,,napisz nowe przygody SW i potem je sfilmuj'' i łapy się trzęsą z wrażenia-miliony fanów czekają i liczą na super wykonaną prace.
Scenariusz piszą C. Trevorrow oraz Derek Connolly. Johnson zapodaje natomiast story treatment.
http://collider.com/star-wars-9-rey-parents-colin-trevorrow/