Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91119
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Scenarzyści

ocenił(a) film na 4

Skąd się tutaj wzięli Lawrence Kasdan, Simon Kinberg, Michael Arndt. W newsach jako jedyny scenarzysta widnieje tylko Rian Johnson. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Nie wiem, jak z Kinbergiem i Arndtem, ale już było podkreślane, że Kasdan napisze jeszcze tylko scenariusz do Hana Solo.

ocenił(a) film na 8
Lhikan

Pytanko nie na temat, ale mam wrażenie że zbierałeś Bionicle. Jak ci się podobają nowe zestawy?

ocenił(a) film na 4
wifi_wifi

Zbierałem ponad 10 lat temu, kiedy była zajawka na filmy. Myślałem, że projekt został zamknięty w 2010r. Nawet nie wiedziałem , że je znowu produkują. Tahu wygląda fajnie.

ocenił(a) film na 8
Lhikan

No u mnie podobnie, dawne czasy. Poznałem po nicku oczywiście :)

ocenił(a) film na 4
wifi_wifi

Jesteś chyba pierwszą osobą w sieci, która skojarzyła nick :)

Lhikan

Oby byli w trójke.Co trzy głowy to nie jedna, więcej pomysłów na film.Kasdan to legenda.W przypadku 8 części gwiezdnych wojen scenariusz pisze jedna głowa.Nie wiadomo co tam Johnsonowi do głowy przyjdzie i jak pokieruje to wszystko.Ciekawe jak to być takim reżyserem scenarzystą, dostaje robote ,,napisz nowe przygody SW i potem je sfilmuj'' i łapy się trzęsą z wrażenia-miliony fanów czekają i liczą na super wykonaną prace.

użytkownik usunięty
Lhikan

Scenariusz piszą C. Trevorrow oraz Derek Connolly. Johnson zapodaje natomiast story treatment.
http://collider.com/star-wars-9-rey-parents-colin-trevorrow/

ocenił(a) film na 4

Ok, dzięki za cynk :)