PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671050}

Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 90 tys. ocen
5,8 10 1 90254
4,3 78 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Snoke

ocenił(a) film na 3

Błagam powiedzcie że on jakoś przeżył lub udał swoją śmierć. Myślałem że jest jakąś postacią z dawnych filmów. A on okazuje się........ starym dziadem który siedzi sobie na foteliku! Myślałem że jest on kimś ważnym! I jeszcze na dobicie pokazali go w pozycji:
Odcięta ręka na "foteliku", dolna część w pozycji litey "V" oraz oczywiście twarz Snoka z wyrazem twarzy osoby chorej na stwardnienie rozsiane.
Powiedzcie że to tylko zły sen..........

ocenił(a) film na 10
LeSzifre

Cytat z mojej recenzji:

Scenę jego śmeirci interpretuję na dwa sposoby:
Albo Snoke żyje ( na co wskazuje scena z końcówki filmu, kiedy Rey i Kylo nadal są połączeni), ewentualnie powraca jako duch mocy, który jest w stanie nadal być postrachem dla świata materialnego – w końcu Yoda jako duch potrafił przywołać burzę, to dlaczego Snoke z zaświatów nie mógłby zrobić czegoś podobnego?
Albo jednak nie żyje i twórcy w ten sposób pokazują, że to nie on miał być głównym bossem filmu tylko właśnie Kylo – to z jego motywacji do zerwania z przeszłością zabija swojego mistrza i w ten sposób dopełnia swój gniew i chęć pogłębienia swojego przeznaczenia. To właśnie wyzwala w nim najmocniejszą siłę, która wymaga ukierunkowania.

W obu przypadkach – mamy to!

ocenił(a) film na 3
Nevarius

Najśmieszniejsze jest to, że najwięcej teorii pojawiło się na jego temat. Ojciec Anakina, darth plageius, mace windu czy nawet Jar Jar :) A Kylo Ren postanowił zrobić wszystkim pranka ;D

ocenił(a) film na 10
LeSzifre

Bądź co bądź był najbardziej tajemnicza postacią z Przebudzenia Mocy (prócz Luke'a). Nie dziwię się tym wszystkim teoriom. W głębi serca gdzieś tam pragnę by okazał się czymś więcej niż kukiełeczką do zabicia przez Kylo. Ale rozumiem jak najbardziej zamysł twórców, że niekoniecznie on miał być ważną postacią.

Nevarius

W aktualnym kanonie, żaden użytkownik Ciemnej Strony Mocy nie może stać się Duchem Mocy.

ocenił(a) film na 10
callofdutyblackops

A skąd to wiadomo?

ocenił(a) film na 5
LeSzifre

Nie bój się. Abrams na pewno go przywróci. W końcu Johnson rozjechał jak walec wszystko to co Abrams wymyślił w TFA. A, że Abrams woli kopiować niż tworzyć to musi to wszystko teraz przywrócić i zrobić Powrót Jedi 2.0 ;)

ocenił(a) film na 10
LeSzifre

WITAM , PODEJRZEWAM ,ŻE FAKTYCZNIE TO BYŁA ZMYŁA Z JEGO ŚMIERCIĄ. MARZY MI SIĘ TAKA SCENA JAK SNOKE WALCZY NA MOC , MIECZE ŚWIETLNE Z REY ORAZ KYLO JEDNOCZEŚNIE I TAM POKAŻĘ PRAWDZIWĄ POTĘGĘ - CHOCIAŻ JUŻ W LAST JEDI TO POKAZAŁ - ALE WIECIE O CO CHODZI?. ABRAMS PODOBNO MA POMYSŁ NA SPIĘCIE WSZYSTKICH TRYLOGII. MOŻE COŚ TAKIEGO ŻE SNOKE TO MISTRZ PALPATINE - IMPERATORA - NO CO DOBRE TO JEST NIE TAKIE GŁUPIE - CZYLI ŻE SIE ODRODZIŁ PO ZABICIU. I TEJ DWÓJCE NP. POMOŻE W OSTATNIEJ FAZIE LUKE JAKO DUCH MOCY ZJEDNANEJ - WIEM GŁUPIE ALE CO TAM W KOŃCU TO DISNEY . CO WYMYŚLĄ ROMANS MIĘDZY KYLO A REY. ALBO REY CO ZAŁOŻY ZAKON JEDI - W KOŃCU KSIĄŻKI JEDI SĄ NA SOKOLE. CO O TEJ "GŁUPOCIE" SĄDZICIE.POZDRAWIAM.