PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1464}
4,8 335  ocen
4,8 10 1 335
Gwiezdne wojny - Epizod 13: Ostateczna próba
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny - Epizod 13: Ostateczna próba

Stawiam dla wszystkich Polskich pordob GW. Nie mam pojęcia co robią one na filwebie. Może dodam własne amatroskie Mortal Kombat jak z kumplem sie biłem, było kręcona aparatem cyfrowym. Rezyser moj kumpel Marcin. Występują: Ja i Czaruś.

ocenił(a) film na 10
Szajba

no to dodaj.
jaki masz problem? cos cie boli? ojciec z Toba w wannie sie kapie?

Matcheck

wlasnie, problemy robisz. to ze ja chce sobie krecic film o gwiezdnych wojnach to sobie krece. I to robie, tak jak teraz. Wlasnie nakrecilismy 1/3 i wszystko idzie dobrze. Mam pomysl. Nakrec taki film i nam go pokaz. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ciekawe ile zajmie ci choreografia walk. Bo u nas nad kazda walka pracujemy gdzies z godzine, zanim wszystko wyjdzie dobrze. No dalej smialo, znajdz ekipe, napisz scenariusz, wez kamere, jedz w plener i krec.

digital8

Matcheck a co ojciec z tobą sie myje, ze pytasz o to innych??
Tak naprawdę to nic mnie nie boli i z ojcem się nigdy nie myłem…
Co do samego pomysłu nie twierdzę, że jest zły. Dla siebie, czemu nie, ale żeby go dodawać do jednego z najlepszych portali filmowych w Polsce jest nie najlepszym pomysłem, w dodatku tytułując go "Gwiezdne Wojny" i dodawać podobne filmy "ORYGINALNE GWIEZDNE WOJNY" To już hańba !!!
Pochwalić nim się było można w inny sposób.

ocenił(a) film na 10
Szajba

co za wiesniak... o boze...
jeb..c takich frajerow.
fajnie, ze ludzie cos tworza, ale szkoda, ze takie buce sie przyczepiaja do tego...

Matcheck

Bardzo inteligenta odpowiedz świadcząca o Pańskiej inteligencji. Jak zauważ nie tylko ja uważam, że to beznadziejna sprawa. Jak napisałem to nie jest zły pomysł, ale tytułując to GW i dodając związane filmy oryginalne części to już hańba.

Szajba

to jest film offu i ty go nie rozumiesz
on jest dla ludzi a nie recencentow
ma wysmiewac tworcow a nie smieszyc
i dla tego o malych produkcjach nigdzie sie nie mówi bo nie ma sie nawet kasy na zrobienie dobrego filmu
i niektórzy lubia off
a ty sie spodziewales efektów z hoolywood
`
`w fabryce mlotkiem szalał..."

kubaulaela

Ma wysmiwac tworcow? Ze niby ten film jest jakas parodia? Nie, nie jest to zadna parodia. Jest to wyjatkowo nieudana proba stworzenia czegos w stylu Gwiezdnych Wojen. To ze ludzie cos tworza, ze sa kreatywni zamiast stac z piwem pod sklepem itp itd to bardzo fajnei ale niech nie firmuja swoich bardzo miernych, amatorskich produkcji nazwą "Gwiezdne Wojny" i niech to nie figuruje na filmwebie jako powiazane z prawdziwymi Star Warsami, bo to rzeczywiscie pewna forma profanacji, ktora moze zniesmaczyc fana Gwiezdnych Wojen.

ocenił(a) film na 10
Szajba

Ale z ciebie idiota... Nie slyszales nigdy o czyms takim jak FANFILM?? Fanfilmy są ogólnie bardzo fajne, może sobie go najpierw obejrzyj zanim dasz 1/10? Wiadomo, filmik nie dorownoje zadnej czesci sagi, ale jest bardzo fajny, m.in. dlatego ze zrobiony w domowych warunkach.

ocenił(a) film na 1
Tasak_2

Chyba ostateczna podróba. Prawa autorskie to wy macie gdzieś. Filmweb nie powinien tych całych "fan filmów" dopuszczać, bo to zwykła potwarz dla prawdziwych filmów.

ocenił(a) film na 6
wyatt_4

Fan filmy nie łamią praw autorskich, bo są robione przez fanów dla fanów, a
nie dla zysku. Dzięki umieszczeniu fanfilmów baza filmwebu jest pełniejsza
i więcej fanów usłyszy o ciekawych i nie ciekawych fanfilmach.

Szajba

Kufel piwa Ci, opis filmu na kształt pierwszej klasy gimnazjum, powiązanie z sagą jest dla mnie profanacją i bezczeszczeniem cudzego dorobku, czuje się jakby ktoś mi splunął w twarz.
Kino offowe Drodzy zaciekli obrońcy tego gniota się nie reklamuje, film do tych co ma trafić to trafi a jeżeli okaże się naprawdę dobry może znajdą się i pieniądze i producenci. Natomiast taka bezsensowna obrona żeby zrobić komuś na złość jest naprawdę żałosna, ja jako fanatyk Star Wars'ów poczułem się mocno urażony, że to (przepraszam za kolokwializm) gów*o stoi zaraz obok całej sagi.
Kręćcie sobie co chcecie i wrzucajcie jak reszta pokemonów na jutfiuba i się tym jarajcie zamiast poczytać jakąś książkę o montażu, historii kina, star wars'ach.
Żeby stworzyć dzieło nie wystarczą same chęci, żeby stworzyć arcydzieło potrzebny jest geniusz i intelekt, a filmów się nie kręci bo się ma takie widzimisię a jak zachodzi taka okoliczność to takiego gniota nie umieszcza się na równi z dziełem Lucasa!

Szajba

"ja jako >fanatyk< Star Wars'ów poczułem się mocno urażony"

gratuluje, sam pokazujesz iz twoja wypowiedz jest nacechowana emocjami i nie jest obiektywna

a poza tym ludzie, troche dystansu. jak macie az tak wielki problem to zaskarzcie ich o lamanie praw autorskich. i powodzenia w tej sprawie...

herr_zus

Mam pytanie a czy Twoja wypowiedź nie jest nacechowana emocjami?
Każdy wyraża poprzez mowę/pismo jakieś uczucia a obiektywizm
jest najstarszym kłamstwem tego świata.
Nikt nigdy nie będzie obiektywny ponieważ każdy człowiek ocenia
względem własnych wartości i sumienia co już samo w sobie nie jest
obiektywne.
Nikt tu nikogo skarżyć nie chcę tylko niech to gdzieś na offie wyląduje
a nie zaraz obok dzieła Lucasa.