Gwiezdne wrota

Stargate
1994
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71845
5,7 21 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota

Nie wiem, jak mam szukać. Nawet na początku myślałam, że to jest ten :-) A mianowicie wydaje mi się, że jest z lat 90; też był motyw jakiegoś przejścia przez wrota, czy coś... Wiem, że było dwóch mężczyzn (żołnierzy?), którzy tam byli; był motyw szpitala - pamiętam scenę, w której obaj są w białej sali, niestety nie pamiętam już o co tam chodziło.
Trudno jest mi coś jeszcze sobie przypomnieć, wiem, że film ten nagrał na kasetę mój kuzyn, a wiem, że emitowany był chyba późno na tvp2.
Kasety już nie ma, a kuzyn myślał, że chodzi mi o ten...

Swoją drogą mam fotograficzną pamięć do niektórych rzeczy, ale samego filmu nie pamiętam ;-)

ocenił(a) film na 8
ringerilia

Ja też kiedyś widziałem podobny film, ale nie jestem pewien. Dwóch facetów i dziewczyna przechodzą przez okno w laboratorium i trafiają na pustynną planetę. Potem znaleźli się w fabryce, gdzie były montowane droidy. Może to ten sam.

ocenił(a) film na 8
theodorebagwell3

Masz rację, tam było chyba coś z pustynią, coś z fabryką. Mam jakieś przebłyski w pamięci ;-) A mogłabym wiedzieć jaki jest tytuł?

ocenił(a) film na 8
ringerilia

Niestety, ale tytułu nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Widziałem ten film tylko raz i to kiedy miałem kilka lat.

ocenił(a) film na 10
ringerilia

Mnie też gryie sumienie. Też widziałem to ale niwiem co to było.

Utkwił mi w głowie jeden mały fragment, choć jest za mgłą.

Bohaterowie wychodzili przez jakieś duże rury z ogromnego budynku...

Tylko to pamiętam.

ocenił(a) film na 8
SolarisUrbino

No dokładnie - było coś takiego ;-) A więc jednak nie tylko ja pamiętam ten film! Myślałam, że nikt nie będzie w stanie coś skojarzyć.

Ale i tak nie znam tytułu....

ocenił(a) film na 10
ringerilia

Coś jeszcze zapamiętałem z tego filmu.

Bohaterowie zostali czymś zaatakowani, a skutkiem tego była czerwona linia/kreska która prowadziła z ręki do serca i mieli wyznaczony czas na podanie antidotum...

Tylko to przypominam sobie jeszcze.

SolarisUrbino

ja też pamiętam że chciałem kiedyś wypożyczyć Stargate ( z Spaderem ) a facet do mnie że teraz nie ma, ale ma coś podobnego też z przechodzeniem przez wrota. Pamiętam jedynie że bohaterowie przenosili się za pomocą C-64 :) ale co to był za tytuł to mnie zabijcie...

użytkownik usunięty
ajga_1981

jedyne co kojarze o podobnej tematyce to sliders, ale oni podrozowali miedzy wymiarami a nie planetami

ocenił(a) film na 9
ringerilia

być może coś poprzekręcaliście, ale względem Twojego skromnego opisu najbardziej kojarzy mi się Projekt APEX. Sam długo szukałem tego filmu, jest na torrentach ale stosunkowo słabej jakości. Niech żyje TPB:D

ocenił(a) film na 8
jaroslaus

Wreszcie po długich poszukiwaniach udało mi się odnaleźć na YouTube film, który oglądałem dawno temu. Tytuł to "The Time Travelers" z 1964 roku. Ale nie jestem pewien czy to ten film, o który ci chodziło.

ocenił(a) film na 10
theodorebagwell3

A ja już myślałem że chodzi wam o Super Mario brothers :D

ocenił(a) film na 8
Dreddenoith

Co prawda nie przechodzili w tym filmie przez zadne wrota ale podobna tematyka i klimat - "Ziemia 2"