Kocham ten film, z biegiem lat nie traci na wartości, ma w sobie coś kultowego.
Mam ogromny sentyment do tego filmu..Kiedyś miałam taki okres, że non stop go oglądałam..Bardzo fajny film i mój ukochany Kurt Russel:)
Też się zgadzam xd Film typowo w moim guście, piramidy, obcy z innej planety, tajemnicze wrota. Mimo to że film z 94 to o wiele lepszy niż niektóre filmy z np. 2012, za bardzo komputerowe, już nawet zwykły wybuch bomby wygląda sztucznie.
" piramidy, obcy z innej planety, tajemnicze wrota"
znasz może filmy o podobnej tematyce?
Właśnie jestem pod dużym wrażeniem filmu dokumentalnego na canal + "tajemnice piramid" ("The revelations of the pyramids") . ponownie wróciłam do moich dawnych i stałych fascynacji alternatywna wersja historii i przypomniały się "Gwiezdne Wrota". Nadal równie wciągające. Film dok. polecam zainteresowanym :)
A najlepsze jest to że wątek piramid-statków kosmicznych, bogów-kosmitów i podróże portalami został wykorzytsany w serii cRPG Might and Magic:) (nie, nie Heroes of Mightg and Magic, tylko w powiązanym Might and Magic:)). A w Might and Magic VI: Mandate of Heaven są nawet kolesie co wyglądają jak żołnierze Re i mają identyczne spluwy:D
A to ciekawa informacja. Gram w HoMM od dawna i jeszcze nie spotkałam się z tym, o czym piszesz. Dzięki:)