Gwiezdne wrota

Stargate
1994
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71845
5,7 21 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota

Jaka pisenka leci w zapowiedzi na tvp taki rockowy kawałek.

Filmik

Jeśli mówimy o fabularnym GW.
°01 - Stargate Overture
°02 - Giza
°03 - Unstable
°04 - The Coverstones
°05 - Orion
°06 - The Stargate Opens
°07 - You're On The Team
°08 - Entering The Stargate
°09 - The Other Side
°10 - Mastadge Drag
°11 - The Mining Pit
°12 - King Of The Slaves
°13 - Caravan To Nagada
°14 - Daniel and Shauri
°15 - Symbol Discovery
°16 - Sarcophagus Opens
°17 - Daniel's Mastadge
°18 - Leaving Nagada
°19 - Ra - The Sun God
°20 - The Destruction of Nagada
°21 - Myth, Faith, Belief
°22 - Procession
°23 - Slave Rebellion
°24 - The Seventh Symbol
°25 - Quartz Shipment
°26 - Battle At The Pyramid
°27 - We Don't Want To Die
°28 - The Surrender
°29 - Kasuf Returns
°30 - Going Home

Remington_Steele

Czy to napewno o tym samym. Pyta się o jeden, co najwyrzej dwa kawałki ze zwiastunu, a ja tu widze cały sountrack.

ocenił(a) film na 7
Okami

Właśnie, właśnie, też to mnie interesuje. Film już kiedyś oglądałam, ale nurtuje mnie ten kawałek. On jest ze ścieżki dźwiękowej do tego filmu, czy tylko taki podstawiony?:>

Filmik

właśnie miałem spytać o to samo...mam nadzieję, że jak zobaczę ten zwiastun, to sobie przypomnę, bo już kiedyś słyszałem tę piosenkę

ocenił(a) film na 7
Filmik

No to tak. Tego kawałka nie ma na soudtracku z tego co widze. Śpiewa go na 100% MIke Patton. Niestety nie wiem z jaka formacją, ale znajdę, bo jak nie to mnie też strzeli. Od wczoraj się nad tym zastanawiam. Na początku myślałem, że to Tomahawk, ale nie znalazłem tego kawałka w dyskografii.. No i wiem.. To jest Peeping Tom!! Solowy projekt Mika Pattona. Polecam całą płytę. Utwór się nazywa "We're Not Alone Remix (Feat. Dub Trio)". Ale możebyć tam jeszcze jeden utwór, albo ten w troche innej wersji. Jak zobacze zwiastun to się nad tym zastanowię.

ocenił(a) film na 7
PanDominik

Dzięki za info. Pozwolę sobie zamieścić linka do tego utworu, tylko nie wiem czy to ta wersja, poszperam jeszcze. http://www.youtube.com/watch?v=uPn2so9-zwg

ocenił(a) film na 7
dzoka91

To nie jest raczej ta wersja, ale szukając w necie natknąłem się na kilka różnych, z różnymi gośćmi. Zdaje mi się, że w zwiastunie była wersja płytowa. Na stronie MySpace Peeping Tom'a można posłuchać 2 wersji. Tu link: http://www.myspace.com/peepingtomispatton , i kolejnej na profilu wydawcy Ipecac Recordings. Pozdrawiam i owocnych poszukiwań.

PanDominik

Mi sie wydaje,ze to jednak ta wersja.Oczywiste jest,ze zamieszcza w zwiastunie najlepszy i najbardziej chwytliwy moment numeru,czyli refren.Mam juz cala plyte,niestety nie ma na niej normalnej wersji piosenki "We're Not Alone".Gdyby ktos ja mial na swoim kompie to prosze o kontakt.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
kukizek

Obawiam się, że to jest najnormalniejsza wersja, przygotowana na płytę. Polecam odsłuchanie wersji bez dopisku "remix" na profilu Ipecac: http://www.myspace.com/ipecacrecordings . To jest chyba pierwotna wersja utworu.

PanDominik

Nie chce być niemiły,ale chyba jestem ślepy?Bo nie ma pierwotnej wersji na ten stronie.Nie masz jej może na kompie?Byłbym zainteresowany.A i płyta bardzo pozytywna.:D

kukizek

W którym zwiastunie slyszycie ta muzyke ?? Ja slucham ale nijak nie moge sobie tego utworu skojarzyc. Moze nie mam sluchu ale to aby napewno to ?

ocenił(a) film na 7
Remington_Steele

W zwiastunie na TVP 1. Był on zmontowany i zmiksowany (dodanie muzyki i takie tam) przez ekipe z TVP 1. Nie jest to zaden oficjalny zwiastun dystrybutora i ten utwór nie mam absolutnie nic wspólnego z filmem (dzieli je ponad 10 lat, film jest z '94, a utwór z 2006).

A inne wersje tego utworu są do odsłuchania na profilach MySpace wydawnictwa Ipecac i zespołu Peeping Tom. I niestety posiadam tylko wersję płytową.