Gwiezdne wrota

Stargate
1994
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71844
5,7 21 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota

Może nazwać ten film arcydziełem to lekkie przegięcie, może tę 10 należy zostawić dla jakiegoś bardzo ambitnego filmu poruszającego ponadczasowe wartości, ale wydaje mi się że ten film w swoim gatunku (i nie tylko SF) jest właśnie takim arcydziełem - jedyny w swoim rodzaju, wspaniały obraz podróży do innego wymiaru, gdzie wszystko choć z pozoru wydaje się podobne jest w rzeczywistości zupełnie inne i niezrozumiałe.Każdy element filmu jest w pewnym stopniu niesamowity, choćby przepiękna muzyka skomponowana przez Davida Arnolda, która cudownie łączy się z wizją Rolanda Emmericha.Gra aktorska stoi na najwyższym poziomie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innej obsady.Stargate jest filmem który zapada jeśli nie na zawsze w naszą pamięć to napewno na bardzo długo.

Gabriel_Wilk

Wszystko sie zgadza, tylko pozwole jednak sobie zauwazyc bo to duza roznica inne swiaty a inne wymiary. Sliders - serial byl o innych wymiarach tutaj SG-1 mamy inne swiaty i cywilizacje w rownoleglej rzeczywistosci. Kazdy serial ma cos unikalnego co przyciaga rzesze fanow moze dlatwgo 10 sezonow zrobilo taka furrorę. Bo bo samym filmie chcialo sie wiecej i rozbudzalo to wyobraznie ze co jest jeszcze... tak mialem jak wyszedlem z kina z filmu chce wiecej !!!!

ocenił(a) film na 8
Remington_Steele

Nie zasanawiałem się nad tym - Racja.To słuszna uwaga, dziękuję.