Gwiezdne wrota

Stargate
1994
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71845
5,7 21 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota

Gazety Wyborczej ,"Gwiezdne wrota" mają najgorszą ocenę-jedna gwiazdka na sześć możliwych!!

ocenił(a) film na 7
jacekg9

A w dodatku do Dziennika film dostał cztery gwiazdki na sześć i właśnie z tą oceną bym się zgodził. Film jest bardzo fajny pod warunkiem że się lubi science-fiction.

ocenił(a) film na 7
matt80

A ja nie lubie sf a obejżałam dwa razy;). Tzn za pierwszym razem przez przypadek zupełny natknęłam się i od połowy oglądałam, więc wczoraj skoro nadażyła się okazja, spojrzałam na to od początku. Zwiastun nie zachęcał, chyba że piosenka 'We're not alone'. Ogólnie wypadł u mnie pozytywnie;).

ocenił(a) film na 9
matt80

czy ja wiem? film nie jest specjalnie przeładowany sf. ja bym go bardziej nazwał przygodowym :) osobiście za sf nie przepadam, a ten film mi się podobał. co do GW, ta gazetka często bardzo zaniża ocenę, w ich opinii, filmowi "nie ambitnemu". dziennikarze wybiórczej zapominają chyba że nie w każdym filmie chodzi o treśc przeładowaną moralnie, intelektualnie itp. pewnie gdyby Daniel był sierotą uwikłanym w związek homo z pułkownikiem O'Neil film dostałby z 4 gwiazdki ;) dla mnie to naprawdę wciągający film przygodowy.

PIOTREK_31

To dziwie sie czemu taki slaby film dali jako dodatek. Podobno juz w gazetach nie bedziem ozna dawac filmow a jak juz to jakis rarytas a tu wg nich daja slaby film hhe, nie kupowal bym tej gazety hehe.

Ja film i serial uwielbiam, niezaleznie co kto o nim powie !!!

jacekg9

film jak film...w niektórych momętach strasznie sie nudziłam...mimo,że lubię sf to akurat ten film jakoś mi nie przypadł do gustu...spader jak zawsze jest świetny w swojej roli (baaa i jaki młody i przystojny:P),jednak Raa wymiata xD Nie ma to jak świecące oczka xD Nie wie mczemu jak zobaczyłam tego ludka to mi sie ze Shrekiem skojarzyło :P

ocenił(a) film na 10
jacekg9

Wiadomo nie od dziś ze Gazeta Wyborcza nie potrafi oceniać filmów, moim zdaniem to rzucają kostką i co wypadnie to tyle dają filmowi. Stargate jest filmem świetnym, który dał początek jednemu z najlepszych seriali SF Stargate SG1 oraz późniejszemu Stargate Atlantis