Gwiezdne wrota

Stargate
1994
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71845
5,7 21 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota

mimo iz ma ponad 14 lat wogóle się nie zestarzał i nie nudzi ani przez chwilę.

ocenił(a) film na 9
megaloceros3

dokladnie jak mowisz - w ogole sie nie zestarzal, no i efekty specjalne nie gorsze od dzisiejszych. swietny film przygodowy, do ktorego lubie wracac, tak jak do Indiany. pzdr

ocenił(a) film na 8
horovitz

Racja Racja , film buduje klimat i jeszcze raz klimat . Ma w sobie to "coś" zresztą podobnie jak filmy Carpentera .

Grand23

Dokładnie tak. Film ma rewelacyjny klimat, jest nieszablonowy, a efekty specjalne nawet po latach są całkiem na poziomie.

ocenił(a) film na 9
megaloceros3

Jeśli chodzi o efekty to najlepszy ten jak maska faraona zmienia się w twarz tego chłopca.

ocenił(a) film na 10
megaloceros3

Również bardzo lube ten film. podoba mi się gra Russela. Poza tym mało który film ma w sobie tą szczególną atmosferę przygody i napięcia. Naprawdę świetny film i bajerancki klimat:)

ocenił(a) film na 7
Baggins_z_Hobbitonu

Russel wyjdz z nory,gdzie jestes?Zacznij grać wreszcie!

aronn

Również ten film przypadł mi do gustu :)

ocenił(a) film na 10
Remington_Steele

film bardzo dobry, fajny motyw i ogółem super ;p a do tego pan Davidson w roli Ra, niezawodny ;p

megaloceros3

Dokladnie. Dla mnie to jeden z niewielu filmow, ktore ogladam po raz drugi. Akurat ten ogladam i bede ogladac zawsze, gdy jest nadawany w TV. Magiczny, niesamowity i wciagajacy.Przy tym swietne efekty specjalne, jak na tamte czasy powalajace, ktore zarazem nie przycmiewaja fabuly.

ocenił(a) film na 8
karolajna_7

Potrafię godzinami oglądac ten film :). Jak dla mnie jest niesamowity.

ocenił(a) film na 10
megaloceros3

Uwielbiam ten film.
Moze dlatego, ze jestem fanka Danikena, przeczytalam jego prawie wszystkie ksiazki.
Film pewnie mi sie podoba, bo niektore rzeczy tak wlasnie sobie wyobrazam.
Ogladalam go chyba z 10 razy, ale juz 2 czescia bylam bardzo rozczarowana.

ocenił(a) film na 10
amberangelic

drugiej części nie było
późniejsze filmy to telewizyjne produkcje, które łączą się stricte z serialem SG-1

ocenił(a) film na 9
diana6echo

swietny film

ocenił(a) film na 7
diana6echo

Firma Caralco która miała prawa do filmu splajtowała. Zamiast sprzedać prawa jakiejś wielkiej wytwórni sprzedano je sieci telewizyjnej, a ta uniemożliwiła powstanie kinowej kontynuacji czego efektem był serial, potem drugi, potem spin off o Atlantydzie i tak roztrwoniono legendę. Widowisko z 1994 roku na całym świecie zarobiło ponad 190 mil. Nikt do końca na to nie liczył.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Film jest fajny,ale widziałam lepsze.

ocenił(a) film na 8
megaloceros3

masz racje. dzis obejrzalem ten film po przeszlo 16 latach i byla to prawdziwa przyjemnosc.