Jako, ze w naszej szlachetnej ojczyźnie wszystko musi być później niz w innych krajach, informuję, że 18 grudnia w Angli wchodzi Stardust'owe DVD.
Gdyby ktoś miał wiadomości o polskim wydaniu, to wie gdzie pisać.
pozdrawiam.
Ten temat już był :) DVD wychodzi u nas 11.02 do wypożyczalni, czyli po 4 miesiącach od premiery kinowej - przyznasz, że bardzo wcześnie. Dystrybutorem filmu na dvd będzie Imperial-Cinepix.
Dzięki za info i łagodność dla hymmm... nieuważności.
Znajomi się ucieszą jak im powiem ^^
Wydaje mi się, że w lutym - na styczeń w zapowiedziach Imperiala nie ma Gwiezdnego Pyłu. Póki co tutaj masz recenzję DVD http://www.dvdizzy.com/stardust.html Prawdopodobnie będą te same dodatki - nie mogę się doczekać scen usuniętych:D Szkoda tylko, że nie pokazali tym razem jak wygląda menu główne (zawsze pokazywali:/ )
Ja poszperałam i poprosiłam kilka osób w necie o kilka screenów
i oto:
http://community.livejournal.com/stormholdseven/17112.html#cutid1
Jest tu kilka informacji o wyciętych scenach itd.
Trochę ich mało, ale powinny byc fajne.
Nowe info ;)
Na dvdactive.com jest już okładka DVD Gwiezdnego pyłu dla Regionu 2 (Europa), taką samą widziano też w media markt http://www.dvdactive.com/news/releases/stardust2.html na razie jedynym potwierdzonym dodatkiem jest komentarz reżysera.
Jednak na stronie głównej polskiego dystrybutora filmu jest zapowiedź-reklama i okładka z Regionu 1 (USA) http://www.imperial.com.pl/products/dvd
Na stronie Imperial'a pisze "już na dvd" chociaż to chyba raczej niemożliwe? Okładka regionu 2 jest zdecydowanie lepsza.
Szkoda, że nic jeszcze nie wiemy o dodatkach, które pojawią się w Polsce. Chętnie bym zobaczyła sceny usunięte i wpadki (jak w r1)
No to czekamy na bliższe informacje ;)
Nie ma jeszcze dokładnej daty premiery, ale jest już polska okładka DVD - niebieska z R1 !! :D http://www.imperial.com.pl/products/1770-Gwiezdny-pyl sadzę, że możemy też liczyć na dodatki z R1, czyli sceny usunięte, materiał z planu i gagi:)
Czyli fajnie ^^ ale szkoda okładki.. ta niebieska jest trochę zbyt cukierkowa, a ta z r2 ma charakter^^
Ale co tam najważniejsze jest wnętrze.. ciekawe jakie tłumaczenie zaserwują nam na dvd, bo w kine nie było nawet takie złe. Jetem też ciekawa wyglądu głównego menu :)
same niewiadome... no ale czekajmy, a zostanie nam wynagrodzone ^^
Wychodzi 12.02!! dodatki to:
-Reportaż o realizacji
-Sceny niewykorzystane
-Zwiastun kinowy
Hurra będzie zwiastun! ale nie widzę gagów :/
uaktualnienie..
nie jestem zbyt zadowolona bo dodatki nieznacznie (ale niestety, tak) okrojono!
-Dostęp do wybranych scen
-Reportaż o realizacji
-Sceny niewykorzystane
-Zwiastun kinowy
PREMIERA: 2008-02-12
Czyli tak jak przewidywałaś.
Brakuje Blooper Reel, czyli śmiesznych wypadków na planie, czyli prawdę mówiąc.. njalepszego i najciekawszego dodatku! Czy całe r2 jest z niego ogołocone? Wielka szkoda.
Czasami jest tak, że Imperial nie pisze wszystkiego, wszystko okaże się jak kupimy - ja kupuję na pewno! ;) W sumie Imperial zawsze bierze wszystkie dodatki i sądzę, że gagi też będą :)
Powiem co mi jeszcze się nie podoba. Polski lektor znowu jest w formacie 2.0 :/ Choć i tak słucham oryginalnej ścieżki, to jednak ludzie, którzy ogladają filmy z lektorem i kupią ten film dostaną jednynie zwykłe stereo...
To faktycznie strata dla tych którzy lubią oglądać filmy z lektorem... jestem fanką orginału + napisy :)
Dajesz mi nadzieję. Gagów byłoby szkoda, bo widziałam kawałek.. i poprostu bomba! :)
Ja też kupuję na 100%, nie mogę się doczekać.
ps. Zauważyłaś, ze tylko my piszemy w tym temacie? xD
Może tylko nas to kręci:) A jak u Ciebie zaczeła się przygoda z tym filmem? Jak się o nim dowiedziałaś?
W sumie u mnie wszystko się zaczęło w wigilię rok temu:)
Dostałem na Gwiazdkę film Rebeliant i wcale mnie to nie cieszyło:/ Jednak mojej mamie udało się go zamienić na Casanove (ja niestety byłem chory i rodzice zdawali mi relacje smsami;). Film mnie oczarował i oglądałem go w kółko. Bardzo mi się też spodobała gra aktorów - Heatha Ledgera, Sienny Miller, Charliego Cox'a i Leny Olin. na początki roku 2007 przeglądałem filmografie Sienny Miller, bo chciałem zobaczyć, czy grała w czymś, co mogłem widzieć. Zaintrygował mnie tytuł Stardust- wszedłem i zobaczyłem, że gra tu jeszcze Charlie Cox. Super! Na stronce nie było żadnych info - jedynie 3 zdjęcia. Hmm - fantastyka, coś co mnie nie interesowało. Jednak wkrótce to się zmieniło.
Nie lubię żadnych filmów fantastycznych. Kiedyś czytałem komiks z serii Kaczora Donalda - opowiadał o podróżach w przestrzeni, kaczki szukały jakiejś nowej planety którą mogliby odkryć. Muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał. Następnie przyszedł czas latem 2007 roku, kiedy to udało mi się zobaczyć Planetę Skarbów Walta Disneya i znowu zaskoczenie - jedna z moich ulubionych bajek Disneya (tych nowszych;).
Dlatego ucieszyłem się, gdy usłyszałem, że jedna z moich ulubionych aktorek Nicole Kidman wystąpi w filmie fantastycznym. A przedsmakiem miał być właśnie Gwiezdny pył.
Plakaty mi się średnio podobały, podobnie zwiastun (teraz go uwielbiam), w październiku postanowiłem kupić książkę i strasznie mi się spodobał i jak najszybciej chciałem zobaczyć jej filmową ekranizację. Do kina wybrałem się z siostrą. Nie chciała iść, bo myslała że idziemy na Złoty Kompas z Nicole Kidman. Ale to co zobaczyliśmy zaskoczyło nas! Złoty Kompas niestety rozczarował mnie:( Ale za to Gwiezdny pył - całkowicie zaczarował:) Ani trochę nie żałuję wydanych pieniędzy na kino;)
Przygoda z Gwiezdnym Pyłem zaczeła sie dosć niewinnie.
Sobota rano, brak planów na cały dzień. Czyli mówiąc krótko - zapowiada się świetnie. Repertuar kina świeci pustką. Kilka sensacyjnych, parę komedyjek i... właśnie Stardust. Nie byłam zachwycona, bo pomyliłam go ze zwiastunem "Złotego Kompasu' katowanego ciągle przed seansami kinowymi. Weszłam na stronę oficjalną filmu, co skorygowało moje błędne przekonania :)
Czasu nie było wiele, wypadłam z domu, wyciągnęłam znajomego ... i w ostatniej chwili kupiliśmy bilet :)Sala była prawie pusta, bo było to już długo po premierze filmu.
Film właściwie spodobał mi się momentalnie... od Tristana, Yvaine, Szekspira do książąt Królestwa Burz :)
W tym filmie znalałam wszystko to co lubię.. troszkę miłości, akcji, pięknych widoczków i czarnego humoru.
Po seansie od razu poszłam do księgarni i kupiłam Gwiezdny Pył w wersji ksiązkowej ;)Różniła się mówiąc prawdę diametralnie.. ale byłam naprawdę pod wrażneiem. Nie wspomnę o tym, ze tydzień później poszłam do kina jeszcze raz.
Masz jakieś ulubione sceny? Albo sytuacje?
TAK! Sceny które uwielbiam:
-kiedy Yvaine spada z nieba (cała scena od pikniku Tristana i Victorii)
-gdy Lamia połyka kawałek gwiazdy i staje się "młodsza"
-scena gdy zamienia Bernarda w osła (a dokładnie utwór który zaczyna się potem)
-sceny w gospodzie
-gdy siostry przygotowywują Lamię do wyprawy i gdy roświetla salę pstryknięciem palców ;)
-"kapitan Szekspir za sterem"
-gdy Yvaine chce przekroczyć mur
-końcowe sceny w domu wiedźm i końcówka
-napisy końcowe (utwór Take That)
W sumie teraz tylko tyle pamiętam, a wczoraj ostatni raz ogladałem;)
A Twoje ulubione sceny?
Nowe info : w R2 (pomarańczowa okładka) bedzie rówież komentarz jako dodatek, ech szkoda ze nie bedzie u nas...:/
Tu mozesz zobaczyć ja wyglada menu R2 Gwiezdnego pyłu http://www.dvdactive.com/news/releases/stardust2.html
Sorry ze tak długo nie odpisywałam ale no cóz, siła wyższa.
Trudno mi opisać konkretne sceny ale szczególnie lubię
- scenę śmierci władcy Królestwa Burz
- scenę z runami
- hyymm.. po dłuższym namyśle doszłam do wniosku że uwielbiam wszystkie sceny z braćmi ^^
- gorset szekspira
- laleczka voodoo
- Tristan jako mysz
- hymm... końcówka też nie jest zła.
- wszystkie sceny pościgów/widoki itd.
Ciekawe ile imperial zażąda za nasz mały obiekt westchnień.. pewnie gdzieś 50-60 zł :/
Zapowiedź filmu ma stronce dvd panorama interentu
http://dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/443279/
na allegro jest już w przedsprzedaży za ok 55zł. Sądzę, że będzie ciężko dostać film poniżej tej ceny :/ A ja jeszcze muszę kupić Lakier do włosów (ta sama cena, tylko dodatków brak - chlip;(
Byłem dziś w wypożyczalni i widziałem Gwiezdny Pył:) Niestety z tyłu też nic nie pisze o gagach :/
własnie w empiku.com warto bo taniej niż na allegro,za darmoche wysyłaja do dowolnego emiku w kraju i ostatnio wysyłają dokladnie w ustalonym tarminie.ja juz zamówiłem.
Już kupiłem - nie mogłem czekać na przesyłkę z empik.com więc kupiłem na miejscu:) Dodatki mają napisy PL! I tak jak mówiłem - imperial nie pisze o wszystkim - są wpadki aktorów!
Mdleję, wody! Ja tu poruszam niebo i ziemię... a oni poprostu o tym nie napisali...
w sumie dobrze wyszło, że są nawet jeśli już je załatwiłam.
Jutro wyprawa na Empik Bydgoszcz! Ale jak nie będzie tego DVD to uduszę sprzedawcę :P