PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148510
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

Pewnie gdzieś już wcześniej się ten temat przewinął. Jednakże nie chce mi się przekopywać 443 tematów, zatem zakładam nowy.

Rola De Niro była genialna. Zabawna, z tak wielkim przymróżeniem oka i dystansem jak chyba żadna do tej pory. Wszak przecież nawet w Poznaj mojego tatę grał eksagenta CIA... W Stardust kapitan wypowiada kwestię na kształt "Nawet nie wiecie jak trudno zachować wizerunek. Trwa to lata, natomiast może zostać zburzony w mgnieniu oka". Gdyby nie scenariusz na podstawie książki odniósłbym wrażenie, że była to rola napisana specjalnie dla niego...

ocenił(a) film na 7
luckynarc

No i nadal trzyma niezłą krzepkę... jak to pokazano, w niektórych scenach. A tak na serio jest poprostu świetny w rolach bezwzględnych i brutalnych osobowości jak i w bardziej komedyjnych. Myślę że w "Gwiezdnym Pyle" mógł się trochę pobawić i połączyć te dwie rzeczy ( i trzeba przyznać, że nieżle mu to wyszło).

ocenił(a) film na 8
luckynarc

Racja, Robert De Niro zagrał genialnie w filmie. Wątki z jego udziałem były przekomiczne. Znakomita rola, tylko pogratulować, a sam film świetny, nie spodziewałem się, że wywrze tak dobre wrażenie na mnie. 9/10

ocenił(a) film na 6
luckynarc

De Niro był zbyt sztywny w tym filmie. Mnie przynajmniej nie rozśmieszył. Tak jakby się bał, że ktoś mu zarzuci, że faktycznie z niego jakaś 'ciota'. Czy zagrał z dystansem? Chyba zbyt wielkim, jakby się brzydził i myślał "po co ja brałem tę rolę?". Dlatego w sukience wyglądał żałośnie, a nie śmiesznie.

ocenił(a) film na 7
truvneeck

chyba kpisz. przecież wyglądał uroczo i dobrze się bawił. nie wiem ,czemu uważasz że było żałosne. mi się bardzo podobało i lubię De Niro ogólnie ,a tu naprawdę potrafił rozbawić:)

Meredith91

Zgadzam się ze wszystkimi oprócz tuvneeck. To była bardzo dobra rola Roberta a Michelle Pfeiffer jako czarownica też była nie zła, według mojego brata oboje zasłużyli na Oscary za te role;)

ocenił(a) film na 7
Meredith91

Właśnie, dobrze, że to napisałaś. Było widać, że De Niro ma ,przede wszystkim, niezły ubaw wcielając się w kapitana o transseksualnych zapędach...

ocenił(a) film na 6
Meredith91

@Meredith91 nie zawsze kiedy aktor dobrze bawi się na planie, widz bawi się równie dobrze oglądając go na ekranie. Napisałem, że MNIE nie rozśmieszył, do Twojego (Waszego) poczucia humoru nic nie mam. Po prostu według mnie zagrał (?!?!?!) marnie.

luckynarc

Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się Roberta De Niro w tego typu filmie. Dla mnie też wypadł świetnie, chociaż gdy tańczył w sukience, miałem wrażenie że zaraz wybuchnie śmiechem. Ciekaw jestem ile razy powtarzali tą scenę, zanim przestał się śmiać. :)

luckynarc

Dla mnie była to jedna z jego najgorszych ról. Nie mówię już o tym, że się wielce zawiodłem, bo wybitnej roli to on nie zagrał od czasów "Gorączki", ale nie wiedziałem, że zrobi z sobą coś tak żenującego. Poza tym De Niro pokazał wielokrotnie, iż nie nadaje się już do ról komediowych.