PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148510
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

Nigdy nie zapomnę miny jedenastoletniej kuzynki, gdy Dunstan wymyka się poza mur, spotyka piękną "uwięzioną księżniczkę", idą na numerek, a za dziewięć miesięcy, dostaje zawiniątko z dzieckiem i listem.

To co znieczulonym dorosłym ludziom może wydawać się niczym takim, elementem fabuły, wręcz baśniowym, w taki dosłowny sposób trafia dla wrażliwych dzieci. Oglądałam ten film drugi raz. Za pierwszym razem jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia. Gorsze rzeczy dzieją się w polskich dyskotekach :D , ale miło czasem zdać sobie sprawę z takich rzeczywistych faktów.

ocenił(a) film na 7
ejdziesia

hehe:) szczerze to też się nieźle "zdziwiłam", w momencie kiedy Una zamyka okiennice wozu. Tak sobie pomyślałam - "serio? na początku filmu i tak prosto z mostu?"

sajtafari

Co się dziwisz, w końcu to baśń, więc można tutaj powiedzieć, że na początku zaserwowali ocenzurowaną wersję baśni dla innego rodzaju odbiorcy tzn. dla dużych chłopców - hm tylko to dziecko po 9 miesiącach psuje efekt tej bajki:):)

ocenił(a) film na 8
sajtafari

pewnie dlatego, że była uwięziona i to była jej szansa na ucieczkę, no i nie byłoby filmu