Film polecam jak najbardziej ? piękna baśń. Sto razy lepsza niż cała saga o piratach z Karaibów ? podobna konwencja ale jak pięknie zagrana i dobrze nakręcona. Wątkiu komediowe i te poważniejsze łączą się nadzwyczaj dobrze, aktorzy świetnie dobrani ? Clarie, Pfeiffer, DeNiro.
Dawno nie mieliśmy tak dobrze zekranizowanej bajki.
Zgoda co do oceny, ale książkowy Gwiezdny Pył to nie jest bajka, wręcz przeciwnie. Dość poważna książka. I świetna, swoją drogą. Film dość znacząco się od niej różni i mimo, że zwykle mi to przeszkadza, to scenariusz jest perfekcyjny. Zresztą fabuła książki tak samo.
Tylko jedno zastrzeżenie - skąd na koronacji Tristana wzięła się Victoria i ten jej fircyk? Przecież oni nie byli z tego świata.
Słuszna uwaga co do tych postaci - książkę na pewno przeczytam bo film mnie urzekł.
Istotnie, chodzi o "Rule The World" Take That. Premiera singla już za parę dni, gdyby ktoś chciał kupić.
Piosenka "Rule the World" ma podobno spore szanse na Oscara w przyszłorocznej ceremonii rozdania nagród. Teledysk: http://pl.youtube.com/watch?v=VW0HouUCZHg Więcej informacji na www.take-that.pl
Jeśli chodzi o Victorię, jak by Ci to wytłumaczyć... Jest coś takiego jak "zaproszenie na ślub". Ludzie dają to swoim znajomym i przyjaciołom i to powoduje, że zaproszeni udają się na taki ślub. OK, to oczywiście ironia z mojej strony, ale postacie z "naszego" świata nie ginęły od przejścia przez mur, a Strażnik już miał gdzieś tkwienie przy murze, toteż nic dziwnego w tym nie ma, że oboje na ślub dotarli.