jesli ktos chcial powazne fantasy to rzeczywiscie moze sie roczarowac,ale ten film to siwetny humor(RObert de NIro - RUlezz:-)), obsada, scenariusz(ciekawa bajeczka:-)),efekty no i Michelle Pfeiffer:-)Serio- warto wydac te kilka zloty na ten film - juz czekam na DVD.Mile,lekkie i niesamowicie przyjemne
Nic dodać nic ująć....nie jest to może arcydzieło światowego kina, ale bardzo dobrze się go ogląda. 9/10
Zgadzam się również :) Film lekki i przyjemny, dobry czarny humor i moze zakończenie do przewidzenia, ale to co :D 10/10
Również podpisuję się pod tym obiema ręcami i nogamy. Każdy potrzebuje czasem oderwać się od rzeczywistości "przekroczyć mur", a ten film na to po prostu pozwala.
Zdecydowanie ląduje w ulubionych xD 9/10
Zgadzam się, ten film to świetna rozrywka, mnóstwo humoru, chwilami powieje grozą, niesamowite kreacje De Niro i Pfeiffer (na 100% jakas literówka :P).
Po pierwszych 5 minutach byłam znudzona, ale potem film się rozkręcił i mnie wciągnął ;)
Ogólnie film jedyny w swoim rodzaju, bardzo sympatyczny.
teraz muszę się zabrać za przeczytanie książki, bo słyszałam podzielone opinie na temat tej jej ekranizacji ;]
Pozdrawiam,
monique
Świetny film!:) 8/10
Naprawdę udana ekranizacja powieści Gaimana. Po słabym Eragonie i HP 5 nareszcie jakaś porządna fantastyka/baśń... świetna muzyka (Rule the World - fenomenalna piosenka), niezłe kreacje aktorskie, wspaniałe efekty specjalne, i oczywiście klimat...
Polecam :)
Całkowicie się zgadzam i daję 8/10 ;)
Pan recenzent podał za wadę sceny pościgów i zbyt wiele krajobrazów, a ja właśnie takie rzeczy bardzo lubię. Irlandia i Szkocja (mmm...)
Film zachęcił mnie do przeczytania literackiego pierwowzoru. Przyznaję, że klimat i wymowa ksiażki pozostaje w sporym stopniu odmienna od filmu.
Postanowiłam traktowac to jako niezwiązane ze sobą rzeczy ;)
Bardzo przyjemnie i lekko oglądało się tą aktorską szaradę, naprawdę zgrabnie sklecono dużo wątków w spójną całość.
Nie muszę wieć was przekonywać, ze niezwykle podobałam mi się Michelle Pfeiffer jako Lamia. (drugie brawa dla.. charakteryzatorów ^^)
Wątek ksiażąt walczących o tron poprostu wcisnął mnie w fotel, ale za to ze śmiechu! Wzajemnie mordujący się bracia i ich rodzony ojciec wręcz opieprzajacy ich za to, ze jeszcze się do końca nie wyeliminowali! Septimus ze swoim sztyletem mordujący wszystkich sprzymierzeńców brata, albo ludzi którzy weszli mu w drogę *_*
No i świetne gagi, zapraszam na: imbd (http://www.imdb.com/title/tt0486655/) są tam wypisane najśmieszniejsze teksty po angielsku.
Nie mogę się doczekać tego filmu na dvd (zdecydowanie się na niego wykosztuję ;)
Jeżeli ma ktoś informacje co do premiery... niech da znać!
Nie można też zapomnieć o soundtracku, jest naprawdę magiczny!
Jeżeli macie ochote na niezobowiazujący film fantasy z przymrużeniem oka, to dobrze trafiliście.