PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148510
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

Film jest genialny!Widziałam go dwa razy, polecam.Film dla każdego.

Miranda xD

To dziwne ale gdzieś mi ten film przeleciał przez palce i dopirero teraz w święta na n-ce w sumie przez przypadek obejrzałem pierwszy raz. Cudowna bajka. Zachwyciłem się nim i trafił do mojej biblioteczki poprawiaczy humoru. Zaliczyłem już 5 obejrzeń :)

ocenił(a) film na 7
jacek_mp

e tam bez przesady, wątek miłosny jest fajny, duchy braci też, reszta już taka se

7/10

peeszet

Ja jestem prostym człowiekiem i mnie cieszą drobiazgi :)
Podobają mi się: Wejście i "wyjście" Sekundusa, spotkanie Septimusa z wróżbitą - szczególnie moment rzucenia runów przez Septimusa, bieg Tristana do muru, duchy braci też ok, lektor (Gandalf) bardzo pasował do tej bajkowości, piraci z De Niro na czele, no i oczywiście Gwiazda.
Do całości nie pasowało mi to, że wiedźma podróżowała rydwanem zaprzężonym w kozy, gdyby to były rącze rumaki, jak u podróżującego Septimusa byłoby lepiej, i ten handlarz co kupował od piratów jakoś aktor mi nie podszedł, na szczęście to drobiazgi :)

Miranda xD

A mi też się naprawdę podobał. Spóźniłam się na pociąg przez niego ;) Uwielbiam takie bajki dla dorosłych o niepowtarzalnym klimacie. Każdego, kto lubi te klimaty film zdecydowanie wciągnie ;) Dobry na poprawę humoru