PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148515
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

Film był odjechany juz dawno w zadnym tak żywo nie uczestniczyłam. poprostu byłam tam i razem z nimi wędrowałam przez stormhold razem z nimi sie bałam i cieszyłam. po obejrzeniu filmu postanowiłam przeczytać książke. TO BYŁO NAJWIĘKSZE ROZCZAROWANIE W MOIM ŻYCIU.na filmie momentami śmiałam sie tak, że aż mnie brzuch bolał książka był przerażąjąco nudna ani razu sie nie zaśmiałam. Załuje że ją pzeczytałam, bo osłabiła mój sentyment do filmu. Nie potrafiłam sie zidentyfikować z żadną z postaci Zakończenie wątku czarownic było totalnie do bani. Goniła gwiazde przez połowę krainy żeby dostac od niej buziaka w policzek. No normalnie płakać sie chce. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby ekranizacja podobała mi sie bardziej od książki. A musze powiedziec że była bez porównania lepsza w każdym aspekcie

esme_89

Popieram. Książka to straszna kicha w porównaniu do filmu, jednak mnie osobiście przeczytanie jej nie odebrało przyjemności z oglądania filmu ^^ Powiedziałem sobie - co tam! Film jest zupełnie inny i znacznie odbiega od pierwowzoru, dlatego niema co się przejmować. Film jest genialny a o książce to szybko się zapomina i tyle. ;) Jedyne co smutne to to, że po Neilu Gaimanie spodziewałem się czegoś naprawdę dobrego. A tu takie rozczarowanie. Przez "Gp" mam już pewne do niego uprzedzenie i raczej sięgam po innych autorów.

Pozdrawiam.