A sobie wyobraź, że książki ludzie też czytają, a tu mamy świetny przykład filmu opartego na książce pod tym samym tytułem.
nie chodzi tu o brak szacunku do mojej matki. chodzi mi o to, że chyba nigdy się nie spotkałam z ludźmi powyżej 12 lat , lubiących takie "baje" (oprócz mojej 44 letniej mamusi oglądającej wszystkie merliny, fantagiro itp :)
Cóż w tym dziwnego, że ludzie dorośli lubią fantasy? Jest ich cała masa, mało ludzi znasz albo monotematycznych jedynie. Zobacz ilu fanów ma Lord Of The Rings, a to przecież nic innego jak właśnie "baja".
książka "Gwiezdny Pył" została określona jako baśń dla dorosłych więc nie wiem czy film jest tylko i wyłącznie dla 12 latków :) ja mam 23 lata i mi sie bardzo podobał :)
Też można oglądać.
Oj już się nie czepiajcie.
To był sarkazm z jej strony, wybaczcie jej. Ja wybaczam.
Bo to zapewne działa tak. Dziewczyna jest młodziutka jej znajomi też, taki to wiek, iż chcą być jak najszybciej dorośli. Myślą, że dorosłość polega na twardym stąpniu po ziemi stąd ten krytyczny stosunek do fantasy. Jak się potem okaże, że dorosłość na tym nie polega, to uciekną sobie od politycznego syfku, problemów w małżeństwie do świata smoków, elfów i czarowników :)
sowa ja mam 22lata bylem na tym filmnie obok mnie byly ludzie o demnie starsi a ile ludzi na wladcy nie byli dzieci wieku 12lat wiec nie masz racji a twoja mama dobry gust
ja mam 28 lat i powiem,ze film to ptrzeba umieć ogladać,a jeśli ci nie pasuje to po co zawracasz gitare.Jakiś nieszczesliwy jestes...
wakka możesz tłumaczyć, to nie pierwszy raz jak ktoś zwraca się do mnie jak do faceta."powiedz mamie ze ma swietny gust" powiem, z pewnością się ucieszy :) Good Fella nie nazwałabym Władcy Pierścieni bają, głowie dlatego że jest to film skierowany do osób dorosłych. Jak miałam może z 11 lat to oglądałam dwie wieże i szczerze się wynudziłam. Między "bajami" i fantasy są pewne różnice. Nie wiem czy gwiezdny pył zalicza się do pierwszego typu, ale tak wywnioskowałam z opisu. kattka: a ja sądzę, że moja mama po prostu miała słaby kontakt z tego typu filmami w dzieciństwie i teraz sobie odbija i przy okazji ciągnie ma na pottery.
pozdrawiam
"wakka możesz tłumaczyć, to nie pierwszy raz jak ktoś zwraca się do mnie jak do faceta."
No, ale cholera jak bym jest napisana/wyświetlona Twoja płeć przy nicku! Ja mam męski, Ty żeński, a zwracanie się tak to nic innego jak chamstwo i niedbalstwo. Wrrr.
"nic innego jak chamstwo i niedbalstwo." dokładnie, ale ja się już poddałam. kochani moi! jak jest kółeczko z kreseczkę w dół i na tej kreseczce jest jeszcze jedna pozioma to pisze do was kobieta. jak strzałeczka jest w bok to autorem postu jest mężczyzna.
Cytuję: "nie nazwałabym Władcy Pierścieni bają, głowie dlatego że jest to film skierowany do osób dorosłych"
Tia, to ciekawe bo w innych filmach wojennych krew tryska HektoLitrami, a w LOTR jakoś w ogóle jej NIE MA (chyba tylko w zbliżeniach).
Nawet w "Powrocie Króla" gdy Aragorn tak zabija orków pod Minas Tirith nie widać kropli krwi.
skoro tylko czytałaś opis, Sowo, to chyba za wcześnie na oceny:)
Film ma również elementy dość makabryczne - nie wyobrażam sobie, żebym miala na niego pojść ze swoją młodocianą chrześniaczką (bidny dzieciak by przypuszczalnie nie usnął)
Radzę pójść - i dobrze się na nim bawić. Razem z Mamą, oczywiście!
pozdrawiam
eh.. przykre. przykre, że ktos nie umie docenić innego zdania i próbuje narzucić swoje. to, że chcesz być "fajna" i oglądasz same thrillery albo sensacyjne nie swiadczy o tym, że jestes "dorosła". własnie nam udowodniłas, że masz o wiele niższy poziom od tych 12latek co oglądają "baje". nie sądzisz, że trzeba troche szanować cudze zdanie i nie tylko twoje się liczy? wybacz, ale nie wszyscy są tacy "fajni" i "dorosli" jak ty.
Nie wiesz co jest dobre.Swietny film dla całej rodziny,Ty chyba jeszcze jej nie masz.