PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148510
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

ciekawy jestem jak oni maja zamiar nakrecic nie ktore sceny... np scena milosci Uny z ojcem Trystiana...albo jak wiedzma zabija jednorożca... no chyba, ze bedzie to film od 18 lat :P

ocenił(a) film na 8
tentacle_3

Ja jestem właśnie w połowie książki i również się zastanawaiam, w jaki sposób pokażą fantastyczną wizję Gaimana. Oj już zacieram ręce z niecierpliwości i podekscytowania... Na szczęście do premiery nie tak daleko...

ocenił(a) film na 9
tentacle_3

rozumiem, ze najpierw lepiej przeczytac? szkoda bo chcialem sobie nowe wydanie amerykanskich bogow qpic :/

Cadd

istnieje instytucja zwana biblioteką ;p i kupowanie książek jest średnio opłacalne.. ale że kto powiedział, że najpierw trzeba książkę przeczytać ;|? kolejność dowolna..

ocenił(a) film na 7
tentacle_3

Nie chcę zdradzać za bardzo filmu, ale co do zaczętego wątku, to niektórych scen po prostu nie ma, albo nie ma za dużo pokazane, tylko dają widzowi do myślenia, albo są zmienione. Wiadomo.
Co do dalszych wypowiedzi, to przeczytałam najpierw książkę, później film. Jak łatwo można się domyślić, film bardziej by mi się spodobał, gdybym nie czytała książki najpierw. Nie mniej jednak, niektóre innowacje w filmie nadały całej historii hmm.. troszkę więcej kolorytu (w niektórych momentach oczywiście). Niektóre zmienone sceny były po prostu bardziej ekscytujące ;)

ocenił(a) film na 7
tentacle_3

Albo patroszenie gronostaja czy...

Film ma w USA PG-13 więc z ostrych scen, niestety, prawdopodobnie zrezygnują...