sam poczatek i akcja w karczmie ok.niestety im dalej w las tym gorzej.Ot taka zwykła bajeczka dla malutkich dzieci.Film nie jest zły,ale zabrakło pozadnego szlifu,naprawde ciezko mi bylo nie zasnac na tym filmie.Mialem chcoiaz nadzieje ze koniec bedzie dobry.Niestety był kiepski.Porazka na calej lini.Dobrze ze chociaz w napisach koncowych puscilli Can cana bo inaczej bym zasnal ciezkim snem niedzwiedzia....Naprawde nie wiem dlaczego az wytrzymalem do samych napisow...naprawde nie wiem.Ode mnie naciagana siódemka
Mam podobne zdanie. Taki sobie film dla dzieciaków. Pamiętam jak była premiera w kinie to chciałem się wybrać ale coś mi wypadło. Dobrze, że nie poszedłem.
Popieram. Ja głównie za genialnego De Niro dałem 7, na więcej ten film nie zasługuje. Może gdybym miał z sześć lat mniej oceniłbym na wyżej ale to nie te czasy... :)
dalem siodemke bo 6,5 nie mozna wystawic.aczkolwiek jakbym wystawil 6 to tez by sie nic nie stalo.Ale dalem taka a nie innna ocene ze wzgledu na sam poczatek i moment w karczmie.pozatym poziom aktorstwa,muzyka,zdjecia,efekty wypadaja dosyc dobrze wiec nie wiem o co ci ku*** chodzi.
Ja widziałem nudniejszy, o niebieskich ludzikach i bronieniu drzewa. Efekty to miał zajebiste, ale fabuła nudna jak obrady sejmu.
Oprócz De Niro na oklaski zasługuje również - Michelle Pfeiffer. Dawno już w kinie nie widziałem tak dobrej kreacji wiedźmy, i w ogóle koncepcji "takiej" magii.
W pełni popieram. Ale nawet De Niro był w tym filmie żałosny. Lepszy IMO oczywiście Mark Strong- jego zawsze się dobrze ogląda jako czarny charakter. Daję 6/10 tylko za sekwencję walki z trupem Septimusa (dzięki lalce voodoo), to było coś świeżego, pośród pokładów tej marnej zgnilizny.
A ja jestem stary dziad a nie małe dziecko i szczere uważam za jeden z fajniejszych filmów :). Lubię takie bajki z takim humorem. Ten film ma jak dla mnie jakiś urok ilekroć go oglądam tylekroć poprawia mi się humor ;) No i na uwagę zasługuje muzyka jest naprawdę kozak w tym filmie ;) Z OST kawałek Septimus - polecam ;)
Jak widać tyle gustów co ludzi na świecie ;)
Dla mnie film bomba. Efekty na dobrym poziomie, muza po prostu odjazd, uwielbiam soundtracki a ten jest po prostu extra.
Gra aktorska też bardzo dobra, świat pełen wyobraźni, piękny, baśniowy a zarazem brutalny i bezwzględny.
Humor, dużo akcji i motyw miłości, czego można chcieć więcej od filmu, nawet krew była dla tych co ją lubią ( błękitna, ale krew :P ).
Nie powiedziałbym że to dla małych dzieci, za dużo zdrady i zbyt często ktoś ginie, jak dla mnie to od 12 lat.
Po prostu miodzio :)
Świat w tym filmie jest straszliwie dziurawy i niespójny (nie wiem jak autor poradził sobie w książce ale w filmie....>polskie dogi< po prostu). Ni to baśń, ni to bajka, ni przygoda, ni romans, ni komedia...Ja wiem, fantasy to wymieszanie tych wszystkich gatunków, ok. Ale w tym wypadku coś nie zagrało...
Muzyka- jest dobra, tutaj się zgodzę:)
Mnie się też bardzo podobał film;p Fajna fabuła, świetny soundtrack oraz genialne poczucie humoru^^ Bałem się, że będzie to kolejna bajka dla dzieci( niemile tu wspominam I część opowieści z Narnii) ale mile mnie zaskoczył. Byłem wniebowzięty:D
Popieram - też nie spodziewałam się niczego wielkiego po tym filmie, tym milsze rozczarowanie. Mnie się to naprawdę b. fajnie oglądało i nie rozumiem osób, które się na tym nudziły.
Podpisuję się pod waszymi słowami, film mile mnie zaskoczył. Spodziewałam się dennej bajeczki dla dzieci, w której wszystko da się przewidziec, a główni bohaterowie są nie do zniesienia. Za to okazało się, że trafiłam na ciekawe, baśniowe klimaty, całkiem oryginalną fabułę, genialne efekty i muzykę. Humor był lekki i niewymuszony, jak to bywa w dzisiejszych bajkach dla dzieci i młodzieży. Sympatyczni bohaterowie, szczególnie następcy tronu i ich duchy!
Dla mnie film świetny, przyjemnie się oglądało. Muzyka rzeczywiście genialna, szczególnie utwory Shooting Star, Septimus i Coronation. Całość na szczęście nie była poważna, fajne wstawki z duchami dla urozmaicenia.
Szczerze to jakos nigdy nie kreciły mnie filmy tego typu ale ten film jest po prostu genialny jak dla mnie:)
Zgadzam się. Naprawdę świetny film bardzo dobre kreacje aktorskie szczególnie De Niro. świetne efekty ciekawa fabuła i bardzie j optymistyczne zakończenie niż w książce.
Niektórzy ludzie nie powinni oglądać filmów fantasy (bez obrazy i wytykania). Nie czytałam książki (pewnie przeczytam kiedyś), ale od filmu ciężko było mnie oderwać. To nie była byle "bajeczka dla dzieci", tylko coś, co pozwalało oderwać się od szarej rzeczywistości. I pisze to osoba, która bynajmniej dzieciństwo ma już kawałek za sobą ;)