PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34738}

Halloween 3: Sezon czarownic

Halloween III: Season of the Witch
1982
4,4 5,1 tys. ocen
4,4 10 1 5094
5,2 10 krytyków
Halloween 3: Sezon czarownic
powrót do forum filmu Halloween 3: Sezon czarownic

Po pierwsze Halloween 3 nie jest związane z resztą serii gdyż był to eksperyment na serii. Carpenter i spółka poczatkowo zamierzali stwozyć serię Halloween z różnych niepowiązanych ze sobą historii dziejących sie właśnie z Halloween. Ten film powstał w trakcie kształtowania serii, dlatego nie ma nic wspólnego z resztą. Bądźmy też szczerzy Mike umarł w drugim Halloween, dla mnie nie ma części 4-6. Dla mnie Michael nie został niewolnikiem żadnej sekty. Ja po prostu nie uznaje tych filmów. Właściwie, Halloween 4-6 powstało bo tak wszyscy chcieli znowu Myersa. Gdyby wszyscy zaakceptowali pierwszą koncepcje serii to może wyszłoby to lepiej.

mim1312

Ludzie się o to kłócą od 1983 roku więc raczej nic nie zmienisz.

mim1312

A dla mnie właśnie 2 pierwsze części wcale żadnymi rewelacjami nie są i bardzo dobrze, że powstały części 4-5 bo to właśnie one mają mistrzowski klimat i mistrzowską grę aktorską (głównie mam tu na myśli młodziutką, fenomenalną wręcz Danielle Harris, choć także Donalda Pleasence'a i innych). W części 6 faktycznie z tą sektą chyba twórców za bardzo poniosły wodze fantazji, natomiast H3 specjalnie nie oglądałam robiąc sobie seans całej serii. Mam jednak zamiar obejrzeć kiedyś ten film i ocenić jako zupełnie odrębny horror niezwiązany z perypetiami niejakiego pana Michaela M.