PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

film jest trywialny,przewidywalny,niedopracowany i można tak wymieniac bez konca.Brakuje zaskoczenia,Hopkinsa i jego obłędnego spojrzenia.Z jednej strony to powinien byc dr Hannibal Lecter a z drugiej strony nie ma nawet magistra...

ocenił(a) film na 4
qeiroz

dokladnie, film mocno naciagany, w ogole niezwiazany z poprzednimi czesciami, jak dla mnie komercyjne dno! ale daje 4/10, chyba tylko z sentymentu

skrzypek317

Hannibal Rising- uuuuuuuu... ostro się zawiodłam, nie było sceny, która naprawdę by poruszyła... Początkowo wydawało się, że będzie dobrze. Niestety, nie było.
Zabawne natomiast są kwestie językowe ;)
Dałam 3/10...

qeiroz

heh, dokładnie. Niestety, Hannibal bez ręki to już nie to samo.
Ale gra "młodego" wg mnie była udana. Szkoda, że premiera obyła się bez większego echa w Polsce.

ocenił(a) film na 6
sharpq

równie dobrze mogliby już odpuścić sobie kręcenie tej części...

qeiroz

Po prostu chcieli zarobić na tym filmie.
Każdy fan "Milczenia owiec" czy "Hannibala" poszedł do kina, by obejrzeć jak przedstawiono dzieciństwo jednego z najpopularniejszych morderców szklanego ekranu.
Niestety reżyser i scenarzysta nastawili się jedynie na zysk

blondi__90r

Może nie tyle TYLKO I WYŁĄCZNIE ZYSK... ale zabrakło finezji i inwencji. Pomysł nie był zły, ale rozbudowany dość nieudolnie, a rozwiązanie nieprzemyślane. Ja się zawiodłam.

TheEmpyrean

Ja po tym filmie cudów się nie spodziewałem i oglądało się nawet przyjemnie, takie 5-6/10.