PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

OKROPNOŚĆ!

ocenił(a) film na 3

Powiem jedno. Ten film jest nie tylko zły ale i CAŁKOWICIE niepotrzebny. Hannibal był postacią okrytą tajemnicą, nie znaliśmy jego przeszłości, i skłąmałbym gdybym powiedział że chciałem ją poznać. Gaspard Ulliel zagrał niesamowicie sztucznie. Ilekroć szczerzyłsię do kamery wygladał komicznie, a nie przerazajaco. Film mnie wcale a wcale nie porwał. Był po prostu mdły i nudny.

ocenił(a) film na 8
mim1312

Widzisz... ja akurat bardzo chciałem poznać jego przeszłość, zrozumieć czemu taki jest. Ulliel zagrał bardzo fajnie, nie był przerażający ale było widać w jego oczach to szaleństwo.

ocenił(a) film na 3
DuchPastwisk

Nie, on w tym filmie grał jak Pattison w "zmierzchu" był okropny, w ogóle nie pasuje do tej roli.

ocenił(a) film na 8
mim1312

Nie był okropny! :D Przecież jak on patrzył na nich wszystkich i ten jego spokój... fajnie zagrał.

ocenił(a) film na 3
DuchPastwisk

Skoro tak twierdzisz...
Mi się i tak nie podobał

ocenił(a) film na 8
mim1312

Nigdy wszystkich nie da się zadowolić ;)

ocenił(a) film na 3
mim1312

Też zawiodłam się na filmie. Bardzo! Milczenie owiec było niesamowite. Hopkins - rewelacja, magia. Gaspard Ulliel pokazał szalonego bohatera. Cały urok postaci, dla mnie, tkwił w tym, że dorosły Hannibal był wyważony, opanowany, elegancki. Dlatego porywczy i mściwy młodzieniec nie pasuje mi do wizerunku, do którego przyzwyczaiłam się w poprzednich filmach. Dorosły Hannibal nie okazywał zbyt wiele emocji - tu było ich za dużo. A "M, jak Misza..." - po prostu żałosne.