PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

Pamiętam,

ocenił(a) film na 2

Jak go oglądałam dobre kilka lat temu w kinie. Nadal pamiętam, jakie wrażenie zrobił na mnie
początek, ten wątek z siostrą Lectera. Ale do cholery jasnej, później było coraz gorzej,, na scenach
, które raczej miały przerazić, te całe hektolitry krwi po prostu już mnie rozsmieszały. Wielkie nic w
porównaniu z "Milczeniem owiec"

użytkownik usunięty
Gatiniusha

Twój avatar jest już bardziej przerażający niż ten film :) Sorry, ale musiałem, ten zlowieszczy usmieszek :p

ocenił(a) film na 2

hahahaha, no nie wiem co myśleć, w sumie :P Mam twarz psychopaty? :D

użytkownik usunięty
Gatiniusha

Twarz nie, ale masz dość specyficzny uśmiech, przynajmniej na tym zdjęciu :) przeraża mnie.

ocenił(a) film na 2

może pomyślę o karierze w filmach :P

Gatiniusha

1/10? Żałosna ocena.

ocenił(a) film na 2
Szejku

Zalosna ocena dla zalosnego filmu.

Gatiniusha

Problem w tym, że ten film nie jest żałosny i na pewno nie zasługuje na ocenę 1 z jakiej strony by na to nie patrzeć. Może się komuś nie podobać i to bardzo, ale te 3/10 to minimum, choćby za samą grę aktorską, reżyserię czy efekty które stoją na wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 2
Szejku

Jak dla mnie, to chyba jeden z najgorszych filmów, jakie w życiu widziałam. Efekty wcale nie były powalające, Hannibal jak dla mnie w ogóle nie pasował. Moim zdaniem, cały ten film to jakaś jedna wielka parodia. Ludzie w sali kinowej, zamiast przerazić się, wybuchali śmiechem.

Gatiniusha

Ale bzdury opowiadasz. Zakaz wystawiania ocen powinien być dla takich ludzi.

ocenił(a) film na 2
Szejku

Wiesz co, zakazy i nakazy to ty sobie sam możesz wystawiać. Niewielu filmom wystawiam tak niskie oceny, dla mnie ten był po prostu masakryczny i to moje osobiste zdanie.

Gatiniusha

No właśnie, fakt iż uważasz ten film za tak ogromne dno świadczy o tym, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

ocenił(a) film na 2
Szejku

I to mówi osoba, która nie pokazuje swoich ocen? :D Jak dla mnie, ten film jest zły i to jest moje zdanie. Sama robię kostiumy do filmów i oglądam ich na prawdę wiele...dla mnie ten jest po prostu straszny.

Gatiniusha

Naprawdę, nie "na prawdę". :) Słyszałem już, że dla ciebie jest to film straszny, tak czy siak, z jakiej strony by nie patrzeć nie zasługuje on na 1. Na 1 to zasługuje Gulczas, a jak myślisz?. 1 to jest ocena dla największych gniotów.

Szejku

dokladnie jak mozna dac 1 jakiemus obrazowi, tylko dlatego, ze nam sie nie podobal. Troche obiektywizmu by sie przydalo.

krolowa_sniegu_2

oboje nie macie wiekszych problemow? jej ocena, jej sprawa, nie wasza

echoes222

nie wiem czy wiesz ale to jest forum i tutaj sie dyskutuje i to jakie czlowiek ma problemy, nie ma w tym przypadku kompletnie nic do rzeczy.

krolowa_sniegu_2

Równie dobrze mógłbyś spytać, jak można wystawić 10 obrazowi tylko dlatego, że nam sie podobał. Odpowiedź brzmi - normalnie :D Są nawet użytkownicy, którzy cały swój system ocen sprowadzają tylko do tych dwóch. Ja zdecydowanie jestem za braniem pod uwagę różnych czynników i różnicowaniem skali, no ale bez przesady - nie istnieje coś takiego jak obiektywizm w ocenie filmu.

Horlan

dobra dobra. moim zdaniem wystawianie 1 filmowi tylko dlatego, ze nam sie nie podobal, jest idiotyczne i swiadczy o ignorancji. to tak samo jak nie istnieje obiektywizm w ocenie czyjejs urody- owszem, aczkolwiek można stwierdzic obiektywnie czy ktos jest atrakcyjny (niekoniecznie dla nas) gdyz sa pewne 'wyznaczniki' atrakcyjnosci. tak jak i z filmem- mozna i najlepszy dla ogolu obraz po prostu uwazac za kiepski, ale mozna dostrzec dobra gre aktorow, charakteryzacje i inne tego typu rzeczy. Ja np. nie znosze filmu ;wladca pierscieni' aczkolwiek wiem, ze ten obraz filmem zaslugujacym na 1 nie jest, chociaz w moje gusta nie trafia. mam w d**** to jakie ktos oceny wystawia ale, swoje zdanie wyrazic moge wiec wyrazam, ze mam takich ludzi za ignorantow i debili . ;]

ocenił(a) film na 10
krolowa_sniegu_2

Dla mnie naprzyklad film rewelacyjny jak i głowny aktor wyglad mial nieziemski :) u mnie zasluzyl na 9 jak nie 10, ale to moja ocena :)

ocenił(a) film na 5
krolowa_sniegu_2

Wszystko fajnie, ale przeczytaj swoją wypowiedź.
Tu się kończy ocenianie filmów i zaczyna się ocenianie ludzi - za to jakie wystawili oceny.

ocenił(a) film na 10
Kaiser_3

Osobiscie lubie filmy o zabijaniu ludzi szczegolnie w rozne sposoby wiec film jako calosc jak i aktorow. W filmie rownierz graja aktorzy wiec ich tez sie ocenia :)

ocenił(a) film na 5
oliwi7499

Mój komentarz nie był do Ciebie. Aktorów się ocenia - oczywiście.
Chodziło mi o wypowiedź krolowa_sniegu_2. A właściwie dwa ostatnie określenia na jej końcu.

Wielu użytkowników Filmweb zamiast oceniać filmy (i ich twórców) woli zająć się innymi użytkownikami ;)

ocenił(a) film na 10
Kaiser_3

Fakt faktem ale oceny jeden nie nalezy wstawiac zbyt czesto bo jednak zaniza to srednia caloksztaltu mi naprzyklad horror ''Mama'' na ktorym bylam w kinie zupelnie do gustu nie przypadl i uwazam ze to jest porazka chociaz za gre aktorska wystawilam ocene 3 trzeba miec troche obiektywizmu :)

ocenił(a) film na 10
krolowa_sniegu_2

Subiektywizm polega na tym, że obiektywizm nie istnieje, gau'ilt :}

Szejku

Zostaw gówno bo śmierdzi...

ocenił(a) film na 7
Gatiniusha

Za samą pierwszą linijkę Twojego postu powinnaś dać więcej niż jeden. O.K. film Cie nie powalił ale 1/10 to stanowczo za mało. Zresztą jak już pisałem przeczysz sama sobie. Powalający początek ale punktów żadnych.

Gatiniusha

Wystawianie takiej oceny takiemu filmowi świadczy wyłącznie o twojej indolencji, złośliwości bądź niedojrzałości. Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty tworzenia produkcji filmowej zasłużył coajmniej na 4.

ocenił(a) film na 5
TW0_FACE

Wystawianie oceny świadczy tym, że że ktoś film obejrzał i ma o nim swoje zdanie.
I to zdanie na filmweb mieści się w skali od 1 do 10. Dla mnie to 5, ale równie cenię tych, którzy dali mu 10 jak i tych co dali mu 1.

Kaiser_3

Szanuję twoje zdanie, ale ja wyraziłem wyłącznie swoją opinię, której nie mam zamiaru zmieniać. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
TW0_FACE

Weź pod uwagę jedną rzecz: jedna z wartości filmweb-u jest taka, że udostępnia gustomierz.
Dzięki temu, że ktoś ileś tam razy oceni na 1, a ja np. na 5 mam sygnał żeby nie kierować się opiniami takiej osoby.
Bo mamy inne gusta. Dlatego jestem za tym żeby każdy oceniał tak jak naprawdę uważa i czuje.
Wtedy finalnie rośnie prawdopodobieństwo, że ja obejrzę mniej gniot-ów (w moim odczuciu) - i to również dzięki takiej osobie od której się baaaaardzo różnię.

Kaiser_3

No i?