PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

czy ktos mi moze...

użytkownik usunięty

napisać kolejnosc wszystkich czesci!! Chodzi mi o kolejnosc wydarzen!

ocenił(a) film na 7

... ale nie ma specjalnie znaczenia. Każdy odcinek jest inny ... i nic nie tracisz oglądając dowolnie. Łowca (Czerwony smok) z 1986 r. i Czerwony smok z 2002 r. są o tym samym, chociaż inaczej się kończą.

ocenił(a) film na 7
andpol

... a "Po drugiej stronie maski..." to 1-y w chronologii. Średnio dla całej 5-tki dałem "8"/10, a Wy? To pytanie jest raczej retoryczne, bo nie oczekuję dyskusji.

łowca 1986(bez hopkins`a) , milczenie owiec 1991, hannibal 2001, czerwony smok 2002, po drugiej stronie maski (bez hopkins`a) 2007

ocenił(a) film na 6
ras90

Ale ras90 podaje kolejność kręcenia. Jeżeli chodzi o kolejność wydarzeń to "Po drugiej stronie maski", "Czerwony Smok", "Milczenie Owiec" i "Hannibal"

użytkownik usunięty
ireth1990

nooo i wielkie dzieki ! wszystko jasne ! zaraz puszcam Hannibala i koncze z tym kwartetem :)

ocenił(a) film na 4

Zauważyłem błąd w filmie, a właściwie w przejściu między filmami. Pod koniec "Czerwonego Smoka" do Hopkinsa przychodzi dyrektor szpitala, w którym przesiadywał (w tej przeszklonej celi) i mówi mu, że przyszła do niego młoda agentka FBI w pewnej sprawie (chodzi oczywiście o Jodie Foster z "Milczenia Owiec"). Sprawa jest problematyczna, gdyż Hannibala złapano na początku "Czerwonego Smoka" i umieszczono w szpitalu. Po krótkim czasie przez kilkanaście dni, bądź kilka tygodni współpracował on z agentem FBI (Edward Norton) w złapaniu Pana Ząbka (Ralph Fiennes). Sprawa się kończy, Fiennes nie żyje, Hannibal siedzi w celi, przychodzi wspomniany dyrektor szpitala, mówi mu, że przyszła do niego Jodie Foster. Jodie siada a Hannibal jej mówi, że jest w tej celi od... 7 lat (to już w "Milczeniu Owiec" oczywiście).

ocenił(a) film na 3
Saddam_filmweb

W "Czerwonym Smoku" zaraz po scenie złapania Lectera i napisach początkowych pojawia się napis "kilka lat później" więc żadnego błędu nie ma.