Zgadzam się. Film durny, glupkowaty a przede.wszystkim sztuczny! Wszystkie efekty specjalne to jakaś tragedia. Dodaje jeden punkt za aktorow. Nie polecam, chyba że ktoś żyję w innym Sztucznym i obrzydliwym świecie ;)
Dla mnie ten film był całkiem niezły. Choć ja nie podchodziłam do niego szukając ambitnego filmu, a raczej czegoś lekkiego na popołudnie. Charakteryzację czarownic uważam za świetna :D Zamiast tego przeszkadzała mi zbyt duża ilość krwawych scen. Mam wiec wrażenie, że troche za mocno oceniacie ten film (tylko 2?). No ale każdy ma prawo do własnego zdania :D
Nie muszę oglądać filmu i nie obejrzę go, żeby po screenach stwierdzić, że jest to film dokładnie dedykowany gimbusom, ot i tyle w temacie.
dla was to jest może i padlina ,ale nie każdy tak myśli może pewne rzeczy nie były zbyt dobrze pokazane i nie było żartów to od razu ma znaczyć ,że film to tandeta dla mnie akurat był świetny
Osoby oceniające takie filmy jak chociażby ten na oceny 1, 2 czy 3 tylko pokazują, że w ogóle się znają na filmach, bo gdyby się znali, to wiedzieli by, że są stokrotnie gorsze filmy od tego i w ich kryterium oceniania np. Kac Wawa musiał by mieć ocenę -20, co jest bezsensowne. Jeżeli sądzisz, że Hansel to takie same dno jak Wawa, to nie pozostaje nic jak współczuć twojemu gustowi... :)
To działa w obydwie strony...Dawanie tak wysokiej oceny filmowi stworzonemu ot tak pod publikę i tym samym porównywanie go nie szukając daleko do "Skazani na Shawshank" jest godne pożałowania.
Oceny na filmwebie są z natury bardzo subiektywne. Hansel i Gretel jest bardzo specyficznym filmem i rozumiem dlaczego niektórym mógł kompletnie nie przypaść do gustu.
Oceny 2-3, w żaden sposób mi przy takich filmach nie przeszkadzają. Osobiście razi mnie jedynie wystawianie ocen skrajnych (1 i 10) filmom, które kompletnie na to nie zasługują.
4/10 bo jednak aktorzy i coś tam jeszcze w miarę. Niestety fabuła psu z tyłka wyciągnięta.
Szukałem czegoś na ząb, sprawdzałem po tytułach, wszedłem, zobaczyłem screeny, napisałem komentarz, wyszedłem. Nie obejrzę tego, nie dam rady, może 15 lat temu bym spróbował.
Zbyt krytyczni jesteście, ludzie. :) Film jest dobry, nie jakoś wspaniale ambitny, ale dobry! Co prawda, można było przewidzieć niektóre akcje. Padliną można nazwać różne produkcje, ale nie tą. Na pewno nie zasługuje na tą pożal się boże 2.
Takie puste komentarze lepiej zachować dla siebie bo niczego tu nie wnoszą, a tylko zaśmiecają.
Przepraszam.Przy następnej wypowiedzi bardziej się postaram.Rozłożę na części pierwsze,przeanalizuję żeby znowu nie wyszło pusto.
Nie napisałam tego żeby komuś dogryźć, tylko jak już musisz wyrażać tu swoją opinię to jakoś ją uargumentuj.