Byliśmy całą rodziną na tym w kinie na pokazie przedpremierowym. Moja młodsza siostra nie dotrwała nawet do połowy filmu. Myśleliśmy,że to coś w rodzaju fantasy, a nie beznadziejnej sieczki. Nie polecam.
Moja siostra ma 10 lat... W moim kinie pisało że ten film jest od 12 lat ( Alicja w krainie czarów była od 11 lat, a mojej siostrze się bardzo podobała) więc rodzice postanowili że z nami pójdzie. Ale przez to że to był pokaz przedpremierowy nie było jeszcze wiele opinii na temat tego filmu...
Kretynizm niektórych jest po prostu porażający. Wiesz może o czymś takim jak zwiastuny, opisy, recenzje etc. ? Są one właśnie po to aby dowiedzieć się czegokolwiek o filmie PRZED seansem i np. nie zabrać dziesięcioletniej dziewczynki na krwawą siekę.
To był pokaz przedpremierowy więc recenzji i komentarzy za wiele nie było. A poza tym zwiastun jak dla mnie nie pokazał zbyt wiele krwawych fragmentów. tyle z mojej strony, ale nauczyło nas to z pewnością że trzeba uważniej zapatrywać sie na ograniczenia wiekowe. ;-)
Nie rozumiem takich ludzi jak Ty, a jest ich więcej, jak widziałam dzisiaj w kinie. Przecież już po plakacie (dwójka wojowników trzymających ogromne spluwy) widać, że to nie jest film dla dzieciaków, co by tam nie było napisane w Twoim kinie. Kurcze, jakbyś chociaż nie widział/a wcześniej zwiastuna, to ten błąd byłby trochę usprawiedliwiony, ale w takim wypadku... Tylko siostry szkoda, pewnie się wystraszyła.
R — Restricted. Children Under 17 Require Accompanying Parent or Adult Guardian. An R-rated motion picture, in the view of the Rating Board, contains some adult material. An R-rated motion picture may include adult themes, adult activity, hard language, intense or persistent violence, sexually-oriented nudity, drug abuse or other elements, so that parents are counseled to take this rating very seriously. Children under 17 are not allowed to attend R-rated motion pictures unaccompanied by a parent or adult guardian. Parents are strongly urged to find out more about R-rated motion pictures in determining their suitability for their children. Generally, it is not appropriate for parents to bring their young children with them to R-rated motion pictures.
Na zwiastunie bardzo dobrze widac, ze nie jest to film dla 10-latki!!! To byla zwykla glupota z twojej/waszej strony.
Niestety wymagania wiekowe dla wielu filmów są zaniżane przez dystrybutorów ze względów kasowych... Tak samo było z Rango - świetny pastisz westernów, zwlaszcza Sergio Leone, absolutnie nie dla dzieci z uwagi na koncepcję graficzną i nieczytelność filmowych aluzji.
sam jestes beznadziejny ,biorac dzieciaka na taki film :) zreszta jeden z wielu...
do jack1126 jak już coś to beznadziejna ;-) dobre jest to że nie wydaliśmy żadnej kasy na ten film, wiec nic nie straciliśmy, oprócz nerwów ;-0. i jak już napisałam wcześniej, będziemy teraz rozważniej wybierać filmy, na które zabieramy też naszą 10- latkę ;-) Każda nieudana sytuacja w życiu czegoś uczy ;-) pozdrawiam