PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520860}

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

Hansel and Gretel: Witch Hunters
2013
6,4 89 tys. ocen
6,4 10 1 88988
5,1 17 krytyków
Hansel i Gretel: Łowcy czarownic
powrót do forum filmu Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

Pytanie jak do kina to jakiego? Niestety multikino zawiodło więc jeśli planuję zobaczyć film w kinie to trzeba się ogarnąć gdzie. Póki co wygląda na to że najbliżej mam Gdańsk ale muszę przyznać że 3h jazdy w jedną stronę skutecznie odstrasza (6 godzin w pociągu dla 1,5h filmu; nie dziękuję). Pytanie jak nie multikino to co? Niezbyt się orientuję w tym jakie kina znajdują się w okolicy więc będę wdzięczna za wszelką pomoc (mam w profilu ale żeby nikt nie musiał skakać szukam kin w okolicy Słupska, pomorskie)

Carnehil

Multikino zawiodło?

Olsa09

Film jest wyświetlany jedynie w 12 z 27 kin w Polsce. Rozumiem, że film nie jest może jakiś wysokich lotów i nie trzeba go wyświetlać w każdym kinie w Polsce, ale żeby nie dać rady wrzucić go w ramówkę chociaż jednego z trzech dostępnych w Poznaniu to już jest nie jest zawód. To porażka.

ocenił(a) film na 6
oLaudix

Porażka po całości. Z Multikin na całym Pomorzu dostępne tylko w Gdańsku. A takie "Nieulotne" dostępne w każdym kinie o każdej porze... to smutne.

oLaudix

Ojej, jestem w szoku, nie wiedziałam o tym!

Carnehil

Niestety w woj. pomorskim film jest tylko w Gdańsku w Heliosie i Multikinie. Najwidoczniej kina chcą grać tylko i wyłącznie polskie produkcje, bo gdzie się nie obejrzysz to policja, podejrzani i jakieś wredne ptactwo. Podejrzewam, że za chwilę będzie kolejny wysyp polskiej kinematografii. Tylko nie wszyscy mają ochotę na tak podaną "rozrywkę".

ocenił(a) film na 7
Carnehil

W Sosnowcu są dwa kina, Cinema City i Helios i w żadnym nie ma tego filmu. Nie wiem czy dystrybutor sobie jaja robi z widza, czy kina są tak zafascynowane polskimi "produkcjami" że niczego innego nie puszczają.

Shadow_5

Wnioskuję to drugie. Patrz ZERO DARK THIRTY raptem tylko w 8 Mutlikinach, Hansel w 12, Lincoln w 16, Jestem bardzo ciekaw w ilu będzie Tajemnica Westerplatte.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Też jestem z Sosnowca i niestety kina mnie zwiodły. Teraz bd zmuszona jeździć nie wiadomo gdzie żeby sobie zobaczyć fajnie zapowiadający się film.

ocenił(a) film na 7
Summer_Wine

Najbliższe to w Katowicach, ale nie będę po nocy wracał z Katowic tylko żeby zobaczyć film.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Mnie to pewnie czeka. Zdążyłam już obiecać koleżance, że z nią pójdę ;D

ocenił(a) film na 7
Summer_Wine

A najgorsze jest to że ten film nie będzie a taki gniot jak Movie 43 jest puszczany 5 razy w ciągu dnia.

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

Czy gniot to nie wiem bo nie oglądałam, ale po zwiastunie zapowiada się odmóżdżacz. Tak czy siak na Movie 43 też się wybieram ;D.

Carnehil

dość ciekawe, bo widzisz: w Gdańsku w Cinema-City tego nie grają, a w Toruniu tak. ciekawe czym się kierowani, jak ustawiali repertuary w różnych miastach... dotychczas CC jakoś mnie nie zawodziło - wszystkie premiery, na które chciałem iść - były (za wyjątkiem jakichś rodzynków, które nie leciały prawie nigdzie). wygląda na to, że faktycznie - Multikino Gdańsk pozostaje... możesz z resztą w profilu ustawić oprócz lokalizacji swoje kina (te, do których chodzisz) i jak klikniesz przy filmie, że chcesz obejrzeć, to dostajesz przypomnienie, że film ma premierę i w jakim kinie będzie leciał, z tych, które kliknęłaś - możliwe, że wiedziałaś, ale warto napisać na przyszłość ;].

ocenił(a) film na 6
Carnehil

byłem dziś w CC Kinepolis w Poznaniu - sala prawie pusta na 14:45. Wg. repertuaru na kilka kolejnych dni grają i grać mają - więc jakby co, to do Poznania! Nie jest to Django, ale kawałek dobrego, całkiem mrocznego baśniowego klimatu w XXI-wiecznym wydaniu. Nawet fajne ;)