PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520860}

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

Hansel and Gretel: Witch Hunters
2013
6,4 89 tys. ocen
6,4 10 1 88988
5,1 17 krytyków
Hansel i Gretel: Łowcy czarownic
powrót do forum filmu Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

Hansel i Gretel to nasi znajomi z dzieciństwa. Poczciwi: Jaś i Małgosia. Film opowiada ich losy po spaleniu wiedźmy. Otóż dzieciaki dorosły i zaczęły zawodowo zabijać czarownice najbardziej wymyślnymi zabawkami. Od kusz maszynowych po shotguny... i już wiadomo jaki to będzie film, prawda? Połączenie Braci Grimm z Van Helsingiem i domieszką gore. Kilka scen było już lekko na krawędzi dobrego smaku, jedna poszła o most za daleko. Nie zmienia to jednak faktu, że bawiłem się nieźle. Dużo tu akcji, pojedynków, pościgów, walk i mało gadania. W takiej produkcji to zaleta. Aktorzy poprawni, efekty też. Jedynie aktorzy trochę nijacy plus większą chemię czuć między tytułowym rodzeństwem niż między kochankami w pewnej scenie. Fuj. Bezmyślna rozrywka w czystej postaci. Obejrzeć, odmóżdżyć się, zapomnieć. Druga część mile widziana.

ocenił(a) film na 7
SithFrog

fajny film, świetnie sie bawiłam, poczatkowo troche szokuje ilość przemocy ale człowiek szybko wciąga sie w te konwencję i to zaczyna bawić, fajne dialogi. A Gemma przepiekna, przyjemnie sie na nia patrzy, nawet jej głos irytował mnie mniej niż zwykle.

ocenił(a) film na 6
Annash

O tak, Gemma pod każdym względem bomba ;)