No i z checią bym poszedł do kina, bo raz, że dawno nie byłem a dwa, że moim zdaniem warto obejrzeć to w kinie bo zapowiada się świetnie, no ale wszystko z NAPISAMI?? Rozumiem, że sporo osób chce oglądać filmy bez lektora, bez dubbingu bo ma dla nich znaczenie wymowa i emocje bohaterów ale jest też sporo osób które nie trawią napisów (np. ja) Wie ktoś może czy będzie kinowa wersja z lektorem??
Oj nie ma nie ma pamiętam kiedyś byłem na jakimś filmie i był :D Teraz może nie ma a w sumie to szkoda.
Jeszcze lektora w kinie brakowało. Przez lektorów dałam sobie spokój z tv, nie ma nic gorszego. I jak chodzę do kina nałogowo od co najmniej 30 lat, tak nigdy nie spotkałam lektora. Dubbing tak, ale lektora nigdy. Nie było precedensu, całe szczęście.
Lektor zabija ważną część przekazu.Może nie w takim filmie ale i tak przeważnie lektor to fatalne nieporozumienie.Angielski jest na tyle prostym i często spotykanym językiem że warto się go nauczyć chociażby po to aby nie korzystać z napisów .Ja nauczyłem się go w podstawówce w parę miesięcy aby wiedzieć o co chodzi w angielskim cartoon network.
dobra przyznaję przegrałem tą dyskusje ;D btw wczoraj byłem w kinie na tym filmie z napisami i nie było tak źle :D chyba mógłbym się przyzwyczaić a co do nauki angielskiego to nie jest taki zły pomysł.