Hardcore Henry

Hardcore
2015
6,6 37 tys. ocen
6,6 10 1 36939
6,3 23 krytyków
Hardcore Henry
powrót do forum filmu Hardcore Henry

Nie jestem fanem FPS, ale sam pomysł filmu z punktu widzenia głównego bohatera jest bardzo dobry. Technicznie temu obrazowi niczego nie brakuje. Fabuła jednak niszczy wszystko. Scenariusz był albo pisany na kolanie, albo miał być na tyle słaby, że aż dobry. Niestety to do końca się nie udało.

Pierwsze 15-20 minut wciąga. Poznajemy "głównego bohatera" i otaczający go świat. Później jednak nie odkrywamy zupełnie nic nowego. Oglądając "Hardocre Henry" miałem wrażenie, że oglądam parodię.

Film jest pełen humoru. Czarnego, niezrozumiałego, nie dla wszystkich. Momentami jednak można poczuć obrzydzenie. Nie tyle z powodu ilości krwi czy brutalności, co bardziej z powodu absurdalnego braku logiki. Scenariusz mnie obrzydził.

Film ten oglądałem wraz ze swoimi znajomymi. Im "Hardocre Henry" przypadł do gustu. Jeden z kolegów, będący jednocześnie fanem FPS, stwierdził, że film jest rewelacyjny. No cóż, film ten nie jest dla każdego...

szymon1127

Zainteresowało mnie to, że jako jedyny dałeś temu filmowi niską ocenę i jestem wstanie Ciebie zrozumieć. Faktycznie to nie jest film dla każdego i raczej dla fanów FPS, minimum ludzi którzy kumają komiksowy klimat. Też napisałem to pod opisem redakcji, że dla starszych osób, np. dla mojego ojca to jest co najwyżej, "Hardcorowym pierdem"...:-)