Film jest unikalny. Jest filmem pionierskim który tworzy zupełnie nowy gatunek. Czegoś takiego po prostu nigdy nie było i już za to tylko należy się odpowiednia ocena bo w dzisiejszych czasach nie jest łatwo być oryginalnym. Jeśli ktoś uważa inaczej to niech sam spróbuje. Mockumentary niech się schowa.przy tym. Jest pomysłowy (avatary są super) i wbrew pozorom ten widok nie przyprawia o wymioty a tego się obawiałem. Bo nie jestem zwolennikiem tego jak trzęsą kamerą, te cale horrory (i nie tylko) gdzie rzucają kamerą na wszystkie strony... no źle się to ogląda. Nie jestem też wielbicielem strzelanek (widok) więc po trailerze miałem wątpliwości czy dam radę się z tym zmierzyć. Okazało się że oglądało mi się to bardzo dobrze.
Tylko przestrzegam przed napalaniem się, najlepiej podejść do filmu bez oczekiwań i samemu wyrobić sobie zdanie. Ja jestem zachwycony.
Tak, w dzisiejszych czasach niełatwo być oryginalnym, ale za to bardzo łatwo uznać za oryginalność coś, co już było i oryginalne de facto nie jest (dzieje się tak praktycznie codziennie z muzyką).
Hardcore Henry nie był ani pierwszym filmem z takim widokiem, ani nawet drugim (i mam na myśli filmy, gdzie przez cały czas trwania mamy ten widok, bo gdyby doliczyć wszystkie inne to nie byłby nawet w dziesiątce).
Więc teraz jak - obniżysz ocenę za brak oryginalności? :D.