PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=664897}
5,7 26 tys. ocen
5,7 10 1 26221
5,5 37 krytyków
Hardkor Disko
powrót do forum filmu Hardkor Disko

i co jest na tak w tym filmie.
Koncepcja jest spójna, film ogląda się jako klimatyczną całość od początku do końca i pocieszające jest, że twórcy mają spory potencjał, a to dopiero debiut!
Uwiera to, że motyw bohatera jest bez sensu -pomimo że niedopowiedziany, to na żaden sposób nie da się go wytłumaczyć. Ale cóż, wpadka twórców. Może brakło czasu żeby się lepiej zastanowić albo już nie było czasu dograć.
Wyczuwa się sztuczność scen: imprezy (byłem raz na domówce ze światełkami więc to akurat ok), śniadanko wątpliwe, gadanie ojca brzmi jak gówno, do tego na siłę wsadzanie płytkich tekstów tej lasce omg

ocenił(a) film na 6
citkomarek

nie wiem, może przydało by się więcej improwizacji żeby to unaturalnić, ale to też zależy od aktorów

ocenił(a) film na 6
citkomarek

W trakcie oglądania przeszło mi przez myśl, ze ten marcin mógł być diabłem, ale to pewno nie był pomysł twórców. Gdyby to ugryźć od początku z perspektywy rodzinki, i nagle puka do drzwi koleś tj. diabeł i ich wywraca na lewo (nawet identycznie od momentu jak przychodzi pod drzwi i Polakowa go zbywa) - to by mogło być coś.

Btw stylówka tego typa była strasznie denna, że aż nie pasował do tej roli