Heh...trudno ją wybrać bo było ich wiele:
1) pokaz chłopaków z Durmstrangu w Wielkiej Sali
2) walka ze smokiem
3) cały Bal
4) Trytony
5) powstanie Voldemorta
6) powrót Harry'ego z ciałem Cedrika =) wszyscy skaczą z radości, cieszą sie, a za chwili każdy zaczyna płakać. Istna groteska!!
Piszcie co wam sie podobało :)
1. Prezentacja zawodników w trakcie Mistrzostw
2. Wyłonienie się statku z Durmistrangu
3. Wejście Hermiony na Bal
4. Śpiew Fatalnych Jędz i taniec Hermiony z Krumem
5. "O Boże, zabiłem Pottera"
6. Pierwsze zadanie
7. Zamienienie Malfoy'a w tchórzofretkę
8. Nauka tańca
1. prezentacja podczas mistrzostw świata
2. wejście chłopaków z Durmstrangu
3. walka ze smokiem
4. "O Boże, zabiłem Pottera" też było dobre
5. drugie zadanie
6. bal
7. jak Snape podwija rękawy, żeby "przycisnąć" chłopaków :D:D
ogólnie film świetny, najlepszy z całej serii :D muza też niezła, a dubbing o dziwo też nie gorszy :D no i Malfoy jako fretka :D:D
*Przyjazd
* Pokaz chłopaków z Drumstrangu
*Pierwsze zadanie
*W łażience prefektów
*Cały bal
*Drugie zadanie
*Trzecie zadanie
1) Jak Snape szykuje się do uderzenia chłopaków
2) Pokaz z Durmstagu
Więcej nie ma zbytnio takich super scen. :-))
Bardzo fajnie wyglądała również ostatnia scena, gdy wszyscy się już ze sobą żegnali i jak powoz z Beauxbatons odlatywał...
Krist , cieżko o najlepszą :)
*Całe "Le grande finale" od dotknięcia świstklika aż do powrotu harrego z ciałem Cedrica włącznie -nie rozdzielałbym tego.
*Wszystko związane z balem i nauka tańca. Newell świetnie wyczuł młodzieżowy ton tego :)
*Zadania
*Różne komiczne wstawki, typu Snape nad chłopakami, Neville "Oh my God, I killed Harry Potter" :DDDDD
Ogołnie dla mnie film bomba, pomijajac wiadome rzeczy.
Tekst Neaville'a : O BOże, zabiłem Pottera, albo Hermiony: Viktor woli ćwiczenia fizyczne... =D fajne było jak Fred i George chcieli wrzucić nazwiska do Czary =D
Pozdrawiam :D
Wszystkie sceny z Wiktorem Krumem były świetne. A poza tym jeszcze to, kiedy Neville wracaz balu bożonarodzeniowego i gdy Fred lub George:P zaprasza Angelinę na bal
Lista:
1) "Wejscie smoka"czyt. boscy faceci z drumstrangu
2) "Wiktor woli cwiczenia fizyczne"
3) "Krum zrobi bum"
4) Pierwsze zadanie
5) Nauka tanca( "panie weasley, reka na moja talie" i mina Rona:P)
6) powrot z cialem cedrika
7) piosenka tryronow( kto to ma? proooosze o adres mailowy moj to alisasi5@poczta.onet.pl, bede wdzieczna:))
1.) Nevil ,,O Boże! Zabiłem Pottera!" :D
2.) Hermiona ,,Wiktor woli zajęcia fizyczne" :):)
3.) Cały Bal Bożonarodzeniowy
4.) Harry i Jęcząca Marta w łazience prefektów:D
5.) Snape ,,upominający'' Harry'ego i Rona ;)
6.) Sceny na cmentarzu
7.) Początek, w Domu Riddlów
8.) Walka ze smokiem
9.) Prezentacja Durmstrangu w Wielkiej Sali
10.) Wszystkie sceny podczas Mistrzostw Quidditcha...
cały film byl swietny:) a dubbing mile mnie zaskoczyl:) Emma Watson-mimo ze za nią nie przepadam- calkiem dobrze zagrala:) pozdrawiam
Hmm...
1) Pokaz drużyn na MŚ.
2) Pokaz chłopaków z Durmstrangu
3) Snape, Harry i Ron:)
4) Wszystkie zadania
5) Harry i Cho w sowiarni
6) Bal
7) Cmentarz
8) Powrót Harry'ego z ciałem Cedrika (gdybym nie gryzła pudełka z popcornem to bym się poryczała
Poza tym cały film był ekstra, pomijając brak meczu na MŚ, krótkie urywane sceny(niekiedy) i nazbyt normalny wygląd Voldemorta.
A dla mnie najlepsze sceny:
1) wejście do Wielkiej Sali obu domów (te "yhhmmmm" dziewczyn)
2) podwijanie rękawów przez Snape'a
3) bal
4) 'O Boze!! Zabijem Pottera!'
5) Jak chłopacy z Durmstrangu wchodząc do sali uderzali o podłoge tymi laskami :P To było piękne :)
6) no i oczywiście Crouch Junior i ten jest 'seksowny' ruch języczkiem :)
Pokaz Durmstrangu wymiatał :) Miał taki fajny klimat, do tego ta muza...ech... :P W sumie mi się cały film podobał i każda scena była udana. :) To chyba najlepsza część z dotychczasowych! Pozdrawiam - Kaileena
Buaha strasznie seksowny był ten ruch języczkiem Croucha :DD raczej szaleńca. Ale fajne to było, musze przyznac.
No tak, idea zapraszania lasek przez Freda i George'a zostala przeniesiona z książki :) Hehe w ogole Bal byl cudny :)))))
dragla, piszesz, że Voldemort nie wyglądał zbyt normalnie...hmm..znajdź sobie odpowiedni fragment w książce to zobaczysz, że tam nie jest napisane że wyglądał jak człowiek!! Świetnie ucharakteryzowali Fiennes'a i wyglądał nie jak typowy człowiek, ale też nie przesadzili!!
Kris, dragla napisał, że Voldemort wyglądał NAZBYT normalnie, czyli zbyt normalnie. Przynajmniej ja to tak odebrałem :P
Chociażrónież się nie zgodzę, wygladł odpowiednio, z nosem węża, wąskimi sutami, świetnie się ruszał, kolor cery również odpowiedni, mimo ze w ksiazce była to "bielsza biel" ale wygladalby zbyt bajkowo chyba jak jakis kosiarz z Cartoon Network, wiec jest świetnie. Mógł tylko byc w jakims kapturze głebokim, przynajmniej choc chwilke :D Tak jest często przedstawiany.
No to najlepsze były sceny z:
1. O Boże zabiłem Pottera
2. Wejście chłopaków z Durmstrangu
3. Fred i George z siwymi brodami
4. Te sceny ze Snepem, jak walił Harrego i Rona po łbie
A tak to wszystko było spoczko , choć film jest zabardzo okrojony :P
Mam pytanko : do czego odnosi sie text P: o Boże zabiłem Pottera? Na film wybieram sie dopiero jutro i bardzo mnie to ciekawi.
No to lepiej żebyś nei wiedziała, bo w kinei bedzie wieksze zaskoczenie ;) Powiem tlye, że jak zacznie się drugie zadanie to wtedy to usłyszysz ;)
Najpierw: W moim powyższym poście miało być "wąskimi ustami", a nie "sutami" :DDDDDDD Jezu, co ja zrobiłem :P Myslalem ze najlepsza literówka, to "litrówka" :P , ale to chyba miażdży..
"Oh God, I killed Harry Potter" :) Świetna rola Neville'a w tym miejscu i tekst rozładowujący atmosfere, ktory mozna wybaczyc scenarzyscie :) Zobaczysz :P
Najbardziej podobały mi się 'tlenione kudły' Malfoya czy jak to tam było i powrót Harrego z ciałem Cedrika. To było mocne. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona tym filmem :)))
No... jest tego trochę...
1. Stadion do Mistrzostw Swiata w Quidditchu
2. Wyłonienie się statku Durmstrangu z jeziora
3. Pogoń smoka za Harrym
4. Łazienka prefektów :]
5. Malfoy-tchórzofretka
6. Pływające ciała w 2 zadaniu
7. Moment przy śniadaniu, kiedy Harry uśmiecha sie do Cho i wypluwa sok :)
8. "-Jak mam mu to powiedzieć?" "-Po polsku!"
9. "Wiktor woli zajęcia fizyczne"
10. Złość Hermiony na Balu ("Marsz do łóżek!")
11. Labirynt
12. Cała część na cmentarzu i powrót Harry'ego z ciałem Cedrika
13. I ogólnie gra bliźniaków i Rona - poprawili się! :)
Możecie mi trochę opowiedzieć jak to było z takimi scenami jak:
1) Dom Riddl'ów
2) O mój Boże, zabiłem Pottera
3)I coś ze Snapem, Harrym i Ronem
- Wejście chłopców z Durmstrangu ( + muzyka do tego)
- ,,O Boże, zabiłem Pottera"
- Ronald kazał Ci przekazac, że..."- hermiona + Harry nad jeziorem
Najlepsze sceny...
- Kąpiel w wannie Marty z Harrym
- Scena Snape vs. Harry i Ron (rękawy rulez...)
- Zaproszenie na bal w wykonaniu Frada... lub Geogra.
- Szata Rona... boskie
- Bal (gdy Harry i Ron siedzą na krzesłach)
- Mylfoy jako Fredka...
- Harry i Cho... "One zawsze chodzą stadami..."
- O Boże zabiłem harrego..
- Kłótnia Harrego i Rona....
Jak sobie coś przypomne to podam...
I oczywiście wszystkie sceny z F&G W.
Marta, to taki malutki, napalony duch-zboczeniec ;) hehe...A Rita tez nie była lepsza...Prawie że ociera się o Pottera piersiami i do tego jeszcze ten jej tekst "mmm...this is cosy". Tekst Hermiony miażdży..."Viktor woli zadania fizyczne". Cała sala z tego brechtała.
moim zdaniem (tak jak chyba wszystkich na tym forum) najlepsza była scena przedstawiająca Durmstrang (była super, i ta muzyka...), oczywiście także "O Boże, zabiłem Pottera" i harry+marta w łazience prefektów. podobał mi się też efektowny skok harry'ego-żaby:)))
ogólnie film wywarł na mnie pozytywne wrażenie. nastawiałam się na najgorsze, a może nawet, nawet dam mu ocenę 6/10 (bo był o wiele lepszy od pozostałych części, mam nadzieję, że pójdzie tak dalej, i następne części w dalszym ciągu będą poprawiać swoją jakość)
Mnie film się podobał, był dobrze zrobiony tak po bożemu, to co miało być było. Ale niestety to zarzut, film nie był rewelacyjny powalający na kolana. Brakowało czegoś. Przez zbyt szybką akcje i wedłóg mnie niepotrzebne sceny brawurowego lotu na miotle zabrakło motywu Sfinksa i jego zagadki w labiryncie. Co uważam jes ciekawsze, bardziej tajemnicze. Poza tym film był dobry, szkoda, że nie baardzo dobry, bo taki mógłbyć, w końcu to jedna z najciekawszych części książki.
Najciekawsze sceny:
- Jęcząca Marta i Harry zaganiający painą:D:D
- Prezentacja uczniów obu szkół
- Drugie zadanie
- Labirynt, choć bez Sfinksa, ale za to ze świetnym obłędem Kruma
- Voldemort- najlepiej zagrana postać choć przez jedyne 10 minut!!
ogle caly fim byl super, czaly czas siedzialam, sciskalam popcorn w rece i mialam usmiech na twarzy
debesciarskich scen byla bardzo duzo, ale najlepsze po:
harry i smok
hermeina rzyca sie na harrego a rita robi zdjecie
snape harry i ron
2 zadanie i ciala w wodzie(hary chcial hermione a tu bęc karum ja zabiera a harrego zatkalo)
ron byl zazdrosny o hermione
wejcie chopakow z bulgarii do sali
cale trzecie zadanie zadania
sceny na cmentzarzu
to jak harry wraca z cialem cedrika,zaczyna mowic jak opentany, ze nie on go zabil
to jak dambledore mowi do harrego"nastaly mroczne i niespokojne czasy...."
caly bal
o boze zabilem pottera!! :P
i jeszcze wiele wiele innych
a do kina pojde jeszcze raz!!
no i oczywiscie
jak harry usmiecha sie do cho i wypluwa sok!!
scena w lazience i ta jak harry macha ta pianą!!
Jak dla mnie, łazienka prefektów wymiata :D
Zdecydowanie najlepsza ze wszystkich części HP... Chociaż, jak zauważyłam, właściwie "najlepsze sceny" wg Was cały czas się powtarzają... Tak jakby tych scen mało było :D Ja sama byłam pod wrażeniem stadionu quidditcha, albo lałam na scenach "Harry - Cho", tzn. w sowiarni i przy śniadaniu. Dziwi mnie, że tylu z Was jako najlepszą scenę wymienia wejście chłopców z Durmstrangu, a nikt nawet nie wspomniał uczennic Beauxbatons, co było (jak dla mnie) także dość sympatyczne.
Ogólnie, dobrych scen było dużo i fajnie by było, jakby ktoś w końcu zrobił tu jakąś sonde, albo po prostu głosowanie, żeby wybrać trzy najlepsze :D Może w końcu ktoś o tym pomyśli, jak tyle osób jest chętnych do wypisywania ;)
Pozdrawiam
No to można zrobić ranking!!
Niech każdy wpisze 3 najlepsze sceny i po jakimś tygodniu, dwóch podsumuję to i zostanie ogłoszony finałowy wynik.
Więc zaczynam:
1)Wejście chłopaków z Durmstrangu
2)Bal Bożonarodzeniowy
3)Łazienka Prefektów
Moim zdaniem najlepsze były sceny:
1)Wejście chłopaków z Durmstrangu i dziewczyn z Beauxbatons
2)Snape, Ron i Harry
3)Taniec na Balu Bożonarodzeniowym
podobało mi się też jak Cedrik mówił Harremu żeby poszedł się wykąpać i wziął ze sobą jajo, no i tekst Rity kiedy była z Harrym w komórce na miotły "to pewnie czujesz się jak w domu"(czy coś w tym stylu).A na filmie to się trochę zawiodłam, może dlatego że miałam za wysokie oczekiwania,ale nie było tak źle.
całusy---)mala :*
nie no dobra film był fajny,ale strasznie nie podobała mi się gra Daniela kiedy wrócił z labiryntu i "płakał" nad ciałem Cedrika,mimo iż byłam wzruszona to jednak śmiałam się z porażkowej gry Daniela.Poza tym ogromne brawa dla: Ralpha Finnesa,Alana Rickmana,Magie Smith,Mirandy Richardson,Ruperta Grinta i dla Emmy Watson (mimo,że jej nie lubię), ponieważ naprawdę się wykazała no i oczywiście dla Mike'a Newella.Ostatecznie strwierdzam,że to najlepsza część z całej serii.
mala
1. Marta i Harry w łazience!!!!!!!!!!
2."Zabiłem Pottera!"
3.Odrodzenie Voldemorta
A poza tym co cały film jest świetny!!! Nawet dubbing da się znieść.
Najlepsze sceny:
1)Jak Fred lub Gaorge zaprasza Angeline na bal
2)Bal Bożonarodzeniowy
3)Newille: "Boże zabilem Pottera"
Oczywiscie tych fajnych scen jest o wile wiecej (np.Wiktor woli cwiczenia fizyczne :-) ale niestety musialam wybrac tylko 3 :-(
Fakt sceny komediowe są cąłkiem fajne :) Wreszcie to jest humor, a nie to co w poprzednich częściach.
Trudno powiedzieć. Ulubiona scena... hm...
1. Rozmowa z Syriuszem (bardzo ładnie zrobili to ognisko)
2. Kąpiel u prefektów w łazience
3. Nauka tańca
no było ich troche
-scena z prezentacją innych szkół
-walka ze smokie
-przybycie obydwu szkół do hogwartu
-taniec kruma z hermioną
itd
Tak naprawdę to wszystkie sceny były super!!! Popłakałam się ze śmiechu co na niektórych.... (np. jak bliźniacy cieszą się ze zwycięstwa Irlandii a Ron wychwala swojego idola Kruma, scena w łazience i oczywiście Snape strzelający Harrego i Rona po głowach i te jego rękawki;))))) A na scenach "cmętarnych" to się nieźle przestraszyłam Sami-Wiecie-Kogo!!! No i oczywiście powrót Harrego z ciałem Cedrika - bardzo smutne to było.... Ten film naprawdę się im udał!!!
Racja!! Film należy do jednych z lepszych!! Cuaron zapoczątkował świetny proces, który Newell kontynuował!! Oby 5 i dalsze części były w takim klimacie!!
1. Scena finałowa - od przeniesienia się na cmentarz do powrotu z ciałem Cedrika.
2. Lekcja z Moodym.
3. Oczywiście bal :-)
Na czwartym miejscu umieściłbym scenę ze smokiem - świetnie zrobiona, choć mocno podkolorowana!
Aaa... i zapomniałem o scenie wejścia chłopaków z Durmstrangu! To by trochę zmieniało mój ranking - 1 m. bez zmian, na drugim właśnie Durmstrang, na 3 - lekcja z Moodym.
Pozdr. :)
1. "Po polsku" :)
2. Fred/George zapraszający Angelinę na bal i Snape tuż po tym :)
3. Neville po balu
4. Wyjście Harry'ego z Cedrikiem z labiryntu...
Więc zaczynamy:
*Powrót z cmentarza i reakcja widzów
*Snape i jego...rękawki =D
*"wejście" Filcha (ach te nóżki =D=D)
*"O Boże, zabiłem Pottera!"
i jeszcze mnóstwo, mnóstwo innych... =D=D