PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 363590
6,7 63 krytyków

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Co Wy na to, żeby za kilka/kilkanaście lat zrobić remake HP, tylko tym razem w postaci...
serialu? Twórcy mieliby na jedną część przykładowo 20 odcinków, a nie 2 godziny, a to daje
pole do popisu. Mogliby umieścić w nim wszystkie ważne wątki, nie to co w filmie.
Co o tym sądzicie? Bo według mnie to jest bardzo dobry pomysł :)

yvonneD

Obstawiam animację. I to szybciej niż się ktokolwiek będzie spodziewał.

yvonneD

Już kieyś tu o tym pisałem, fajny pomysł. Oczywiście tylko w formie animacji serial aktorski mógłby wypaśc zbyt kiczowato przy serialowym budżecie.

dawo160496

Nie byłabym tego taka pewna. Taka na przykład "Gra o Tron" wypadła bardzo dobrze.

yvonneD

"Gra o Tron" to trochę inna książka od "Harry'ego...". To widać po serialu. Ma więcej pikanterii i intryg.

dawo160496

tak czy siak gdyby HBO wzięło się za to to czuje, że nie tylko by się opłaciło, ale mielibyśmy świetną ekranizację :)

Indy_6

Zgadzam się, byleby tylko nie przesadzili z ilością brutalnych scen i nie zrobili go +18

yvonneD

i może tak każdy odcinek to jeden rodział

filmowy_laufer

*rozdział

filmowy_laufer

Wtedy niektóre odcinki trwałyby po 10 minut ;D

yvonneD

serial to dobry pomysł. ja jednak chciałabym dożyć filmowego remake'a Harrego, to byłoby ciekawe porównanie ;)

yvonneD

O tak, to by było niezłe :) Ubolewałem nad tym, że tylu scen nie pokazali w filmach, w serialu mogliby przedstawić całą książkę :D

yvonneD

Świetny pomysł ;)

agata9871

mi się nie podoba pod tym względem że dla mnie już nie da się zastąpić tych aktorów co grali w filmie ;]

AdiXv2k

I to jest minus tego pomysłu :( Ale może dzięki nagraniu serialu poznalibyśmy fajnych początkujących aktorów, choć nie twierdzę, że mieliby być lepsi od dotychczasowych.

AdiXv2k

Kwestia przyzwyczajenia. Jakby zrobili bardzo dobry serial z bardzo dobrą obsadą, to nie można byłoby sobie wyobrazić, że mógłby zagrać to ktoś inny ;)

yvonneD

jestem pewna, że z tym sentymentem który mam do aktorów tworzących potterowe postacie ten serial od razu miałby u mnie gigantyczny minus. Ale oglądałabym pewnie po kilkanaście razy - tak samo jak wszystkie powstałe do tej pory filmy z tej serii.