PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 363568
6,7 63 krytyków

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

dlaczego hermiona nie została wyrzucona z hogwartu gdy naprawiała harremu okulary na ULICY POKĄTNEJ? kolejny błąd w filmwie a na dodatek tego nie było w książce LOL;-)

cezarywi

Potraktowałeś to poważnie widzę :) Pozdrawiam :)

cezarywi

A dlaczego miałaby być wyrzucona???

cezarywi

tak na czystą logikę. Bo ulica pokątna należy do świata czarodziejów?

Detss

no tak ale żadny czarodziej nie może używać czarów POZA szkołą do czasu ukończenia 17 lat
chyba że w specjalnych okolicznościach a to nie była specjalna okoliczność!

cezarywi

Jak harry nadmuchał ciotkę to przecież minister go nie wsadził do azkabanu.

hr_dooku

Faktycznie powinna wylecieć, bo czarowała poza szkołą. Ale Dumbledore w 6 części powiedział Harry'emu że Tom Riddle był niepełnoletni a zabił swojego ojca. Tyle że niedaleko mieszkał jego wuj Morfin więc ministerstwo nie było w stanie stwierdzić kto rzucił zaklęcie dlatego Morfin został o to morderstwo niesłusznie oskarżony. Z Hermioną mogłoby być podobnie(oczywiście gdyby ta scena była również w książce). Na Pokątnej było zbyt wielu czarodziejów więc i tak by się nie kapnęli że to ona;D

Lola140392

Tak, ale Hermiona jest przecież bardzo zasadnicza i konsekwentna. Raczej nie zrobiłaby czegoś takiego.

Nightwing_2

mnie hermiona wkurza. mogliby ja wyrzucic. ; )

atrocious

A mnie wkurza Harry -,- no i Syriusz.

Betim

oj nie, syriusza kocham. :D jak umarł to się załamałam.

cezarywi

Cytata z wiki: "Sam Dumbledore powiedział, że jeśli jesteś gdziekolwiek z dorosłym czarodziejem, to wtedy nikt się nie dowie, która z osób konkretnie użyła magii. Namiar nie pokazuje kto, tylko gdzie używano czarów. Kwestie przestrzegania tego prawa Ministerstwo zostawia w rękach rodziców, mając do nich zaufanie. "
Pokątna pełna czarodziejów - więc teoretycznie nie jest to przesadny błąd.

bo minister się jeszcze cieszył że harry żyje hr_dooku!

Właśnie o to mi chodziło, tyle że podałam konkretny przykład:)

Lola140392

dziękuję:D

chciałam to napisać! ;)