Harry Potter i Komnata Tajemnic

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002
7,4 330 tys. ocen
7,4 10 1 329694
6,8 51 krytyków
Harry Potter i Komnata Tajemnic
powrót do forum filmu Harry Potter i Komnata Tajemnic

Witam filmwebowiczów !

Z racji tego że wpisując różne wyrażenia dotyczące Harrego na google dotarłem do pewnego tematu na filmweb dotyczącego plagiatu choćby "Akademi Pana kleksa" i "Władcy Pierścienia" przez Rowling chciałbym Wam przedstawić równie śmieszną i absurdalną historię.

A więc do dzieła:
kilka dni temu byłem w szpitalu i miałem trzech współtowarzyszy z czego jeden był nauczycielem historii. Mam 18 lat. Kiedyś ten Pan napomknął że jego żona jest nauczycielką religi. Następnie zobaczył że wziąłem sobie do szpitala czwarty tom przygód Harrego (gdyż zacząłem czytać cały cykl około 3 tygodni temu i dopiero zaczynam piąty tom) i powiedział że jego żona by mi dała wykład na temat tej książki bo twierdzi że czarna magia to szatanizm i że książka ma zły wpływ na dzieci i że jest niezgodna z religią, nie posiada żadnych wartości dla dziecka i młodego człowieka a ja uważam że cały cykl HP jest nasiąknięty dobrymi wartościami: przyjaźnią, pomocą , życzliwością, pokazuje że warto mieć przyjaciół i warto pomagać , że ze złem należy walczyć i że nie warto każdemu ufać i wiele wiele innych...

reasumując : Pani nie czytała ani jednej książki (zapytałem ją kiedy przyszła odwiedzić męża w szpitalu), przeczytała pewnie coś w jakimś brukowcu lub usłyszała od jakichś dziwnych ludzi i komentuje nie znając treści dzieła...

Moja opinia: cykl Harry Potter to fenom przełomu wieków i napewno jeszcze przez wiele lat młodzi ludzie będą pochłaniać stronice książek z cyklu Harry Potter z przejęciem i fascynacją.

Pozdrawiam