Harry Potter i Komnata Tajemnic

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002
7,4 330 tys. ocen
7,4 10 1 329724
6,8 51 krytyków
Harry Potter i Komnata Tajemnic
powrót do forum filmu Harry Potter i Komnata Tajemnic

Jeżeli chodzi o sam film to bawiłem się znakomicie! Historia opowiedziana w filmie okazała się ciekawa i wciągająca.
Druga część w porównaniu do pierwszej jest bardziej mroczna i ma zdecydowanie lepsze efekty. Bazyliszek był rewelacyjny! A Kenneth Branagh jako Lockhart naprawdę komiczny :)
Największą wadą jest to, że "Komnata tajemnic" powiela niektóre pomysły, które już znamy z "Kamienia filozoficznego". No i za mało było Snape'a... Poza tym - sama magia! "Komnatę tajemnic" stawiam na równi z "Kamieniem filozoficznym".
Ps. Co się stało z Lockhartem? Czy spotkała go jakaś kara za haniebne czyny, których się dopuścił? Czy może, wystarczającą karą dla niego była utrata pamięci? Książek nie czytałem, a w filmie zabrakło podsumowania tej sprawy...

La_Pier

Radzę przeczytać Zakon Feniksa - tam jest wyjaśnienia co się stało z Lockhartem.

ela_oto

Znam siebie i doskonale wiem, że gdybym przeczytał książki to natychmiast zacząłbym narzekać na jakość filmów. Na szczęście, książek o Harrym nie czytałem i dzięki temu mogę oglądać filmy z czystym umysłem.
No to jak, wyjaśni mi ktoś co się stało z Lockhartem? :)