PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

wczoraj skonczylam czytac 6 czesc pottera i uwazam ja za naprawde bardzo dobra ksiazke. co do smierci dumbledora nie chce sie tu powtarzac, bylo mi strasznie smutno. z poczatku myslalam ze snape jest zly, ale po przemysleniu tego wszystkiego kilka razy sklaniam sie jednak ku twierdzeniu ze byl po tej dobrej stronie. ale to kaze wysnuc jeszcze jeden wniosek. snape byl gotow oddac wlasne zycie za dumbledore'a. bo przeciez skladajac narcyzie przysiege wieczysta nie mogl miec pewnosci co do tego ze dumbledore pozwoli na to by go zabil. a jezeli snape byl po stronie dumbledore'a to byl jemu posluszny czyli gdyby dumbledore zazadal od niego zlamanai przysiegi, ten by to zrobil. to wszystko sprowadza sie do tezy, ze snape byl albo bardzo dobry albo bardzo zly (jesli zabil dumbledore'a wbrew jego woli, w co teraz watpie). wiem ze to troche niskladne ale coz ;)

ilmare

Ja uważam 6 tom za najlepszy. Był super !

Gregory_4

A ja uważam, że najgorszy. Tylko końcówka była świetna no i może jeszcze lekcje z Dumblem, ale reszta taka jakaś...nijaka, mdła, bezbarwna...Za dużo "romansów", za mało orginalności i za dużo pytań na końcu co stawia Autorkę w dość kłopotliwej sytuacji jeśli chodzi o tom 7.
Ale nie chce mi się teraz wykłócać, zbyt wycieńczona psychicznie jestem;/...;)

pozdr

finez7

Ja mogę tylko powiedzieć że Dumbledore żyje ;)