Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325743
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

10/10

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem jest to najlepsza część HP. Wiele się tu wydarzyło. Byłam na tym filmie w kinie z przyjaciółką, ale najpierw obejrzałam wersję z napisami w necie (i ta bardziej mi się podobała, polski dubbing jest okropny). Bardzo zaskakujące zakończenie i też bardzo smutne(aż się popłakałam). Czekam na kolejną część.;)

ocenił(a) film na 10
spirit15

Zgadzam się. ;D I nie mogę się doczekać następnej części, choć żałuję, że będzie już ostatnia.. Seria HP bardzo mi się podobała, ale.. były lepsze i gorsze części.
Chociaż żałuję, że Voldemort umrze. :P Mógłby żyć. ;p

Ale i tak serie HP najlepiej ogląda się z przyjaciółką. ;D

ocenił(a) film na 7
limadzia

jeśli ktoś nie czytał książki to faktycznie film jest bardzo dobry ale jak dla mnie za bardzo spłycili go.

spirit15

To już zależy od gustu. Mnie też się ta część całkiem podoba, ale bardziej wolę Zakon Feniksa

ocenił(a) film na 4
Rago202

Spirit czytnij książkę o wiele lepsza i ciekawsza.

ocenił(a) film na 6
spirit15

Książka najlepsza z całej serii, film też.
Byłem przekonany po nieudanej(jak dla mnie najgorszej) 5 części, że to będzie kolejne amerykańskie ścierwo. Pierwsza i druga część były też w porządku miały w sobie to coś :D Co do dubbingu: dubbing zawsze jest fatalny, ale są wyjątki, jak dla mnie głos Dumbledora jest bardzo dobrze zrobiony, Snape też w porządku. Miałem na to nie iść, ale tak się jakoś złożyło, że poszedłem i nie żałuje.

FifiQ

Tak no niby co tu się wielkiego wydarzyło czego nie było w poprzednich częściach no raczej chyba nic.Pani Rowling chyba zaczeło brakować pomysłów na następne części o ile 4 część była fajna to następne były pisane na siłe kiczowate oraz zaczeły się powtarzać ja w tym filmie nie widze nic wielkiego do podniecania się.

spirit15

Oceniam film bez odnoszenia się do książki, szczególnie, że czytałam ją już bardzo dawno temu i jeśli ominięto jakieś istotne sceny, to po prostu tego nie pamiętam. Lubię całą tą serię, podoba mi się bardzo świat który w niej stworzono, wszystkie efekty... Ogólnie rzecz ujmując, kiedy mam ochotę się odprężyć, włączam Harrego Pottera i nie ma siły żeby mi się nie podobało, nawet jeśli oglądam go po raz enty. W ogóle mam takie wrażenie, że nowsze części są jednak lepsze od tych pierwszych, nie wiem jak wy :D

spirit15

Najlepsza część to część pierwsza, ale ta odnowiła nadzieje Harrego Pottera bo ostatnie dwie były słabe strasznie.
8/10

Dobre akcyjki, fajne miejsca i niezłe jaja - jak Dumbledor czeka na górze na Harrego po czym ten wchodzi i słyszy - Harry, może byś się ogolił :D tupeciarz.