PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324943
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry nie zginie w 7 tomie... jestem tego pewna. Nie mówię, że saga zakończy się szczęśliwie, ale napewno Rowling nie usmierci głównego bohatera po tylu tomach... I przestańcie słuchać bzdur, że Rowling to potwierdziła, bo napewno tego nie zrobiła!!!!czy kiedys się spotkaliście żeby autorka (i to jeszcze autorka Harrego) zdradziła końcówkę swojej książki??/(i to jeszcze ostatniej z całej serii) przemyslcie to i napiszcie co sądzicie...

ocenił(a) film na 4
Katie17

Ja mam mieszane uczucia, ale sądzę, że nie zginie, bo na angielskiej stronie w pewnym wywiadzie, zupełnie przez nieuwagę, Rowling uchyliła rąbka tajemnicy. Oczywiście to dopiero plany i nie wiadomo, czy tak będzie, ale wyczytałem, iż w przyszłości Harry miałby zostać dyrektorem Hogwartu. To nie żaden kit wyssany z palca, tak przeczytałem.

Katie17

tez mnie wkurza to gadanie że Rowling potwierdziła tę wiadomosć, bo zadna pisarka nie zrobiłaby tego przed wydaniem książki !! :D a co do śmierci Harry'ego...podejrzewam że jezeli on nie zginie, to ktoś inny na pewno... bo tak: w HPiCO zginął Cedrik...Harry go znał ale nie za dobrze...w HPiZF już ktos o wiele ważniejszy dla Harry'ego bo Syriusz...a w HPiKP już sam Dumbledore !!! więc na kogo teraz kolej?? :D:D

ocenił(a) film na 4
aneczqa91

Myślę, że na Rona, ale i na wiele ważnych postaci, bo w tym wywiadzie Rowling stwierdziła, że będzie bardzo dużo śmierci po obu stronach.

Mr_Mangas

ja mysle ze zginie ktos bliski sercu harremu ale nie przyjaciele i wedlug mnie rowling nie powiedziala nic o zakonczeniu 7 tomu ale zeby tylko harry nie zginął

pozdro dla Mr.Mangasa

BradMan

jesli po obu stronach ,to ciekawe kto umze z tych ,ktorzy sa po zlej stronie.Moze Snape albo Lucjusz Malfoy????

ocenił(a) film na 5
utdkutd

Moja teoria jest taka, że to Snape. Sądzę, że na końcu obroni on Harry'ego i bohatersko przy tym umrze. W końcu musi się przecież wyjaśnić, czy zdradził Dumbledore'a czy nie. Ja uważam, że nie i że to część jakiejś większej intrygi
w zasadzie to i tak do końca się tego nie mamy szansy domyślić przed przeczytaniem siódmego tomu.