PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 323939
6,0 61 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Czy wcześniej Lavender nie była czarnoskóra?

ocenił(a) film na 7
baldrick

nie, w opisie lavender nie ma nic o tym zeby byla czarno skora. moze myslisz o angelinie jonhson, bo ona jest czarnoskora :)

ocenił(a) film na 8
Nagini

Kto grał Lavender w poprzednich filmach, hę?

baldrick

Lavander nie było w poprzednich filmach ; O

ocenił(a) film na 9
Fleth

A mnie się wydaje, że owszem, byla w pierwszej częsci. O ile się nie mylę, w książce Lavender była blondynką.

mariez

Źle Ci się wydaje. Możesz sprawdzić. Lavander nie było w żadnej prócz KP...

mariez

W książce na pewno nie było podane czy Lavender jest czarnoskóra czy nie nie było też o siostrach Patil więc duże było moje zdziwienie gdy w filmie były to murzynki. Przechodząc jednak do sedna pisząc że Lavender była murzynką w poprzednim filmie mylisz ją z siostrą Parvarit Patil Padmą która na potrzeby filmu została Gryfonką i to ona prowadzała się z Parvarit a nie Lavender tak jak było to w książce. Lavender nie została więc umieszczona w żadnym wcześniejszym filmie o Harrym więc nie mogła być biało-czarna. Trochę pogmatwane ale chyba sensownie to wytłumaczyłem :)

przemo_02

Siostry Patil nie są murzynkami...tylko mają taką arabską (?) urodę.

Fleth

No tu mnie trochę zaskoczyłeś z tą "arabską urodą" dla mnie to murzynki :D no ale mogę i do tego się przychylić

ocenił(a) film na 7
przemo_02

ja bym to nazwal jako dziewczyny z Indii:) Hinduski?

ocenił(a) film na 8
baldrick

No to do roboty: znajdźcie mi Lavender w "Harry Potter i więzień Azkabanu" na stronie: http://harry.potter.i.wiezien.azkabanu.filmweb.pl/f34282/Harry+Potter+i+wi%C4%99 zie%C5%84+Azkabanu,2004/obsada.

Wg wpisu Lavender Brown to aktoreczka nazywająca się Jennifer Smith.

Poszukajcie jej i dajcie znać (Ja jestem ślepy czy oni?).

ocenił(a) film na 8
baldrick

7 wpisów ekspertów w dwa dni. Teraz echo? Chcę się tylko upewnić! Halo!!! Jest tam kto?

ocenił(a) film na 10
baldrick

W książce na pewno nie było określone, jakiego koloru skóry byłą Lavender. Ani nie wydaję mi się, żeby wcześniej była w jakimkolwiek filmie, przynajmniej nie miała jakiejś tam ważnej roli.

Co do sióstr Patil to wydaję mi się, że coś tam o ich wyglądzie w książkach było, ale nie mam pojęcia co. Wg. filmowego wyglądu ona mi raczej tak na Indie wyglądają ^^

ocenił(a) film na 4
baldrick

nie potrafię tego poprzeć żadnym cytatem ale też wydawało mi się że Lavender jest ciemnoskóra! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
baldrick

do Baldricka czy jesteś kandydatem z zepsutego okręgu?

ocenił(a) film na 8
sevasevol

Nie inaczej. Na rzepę już się nie załapiesz, wszamałem.

ocenił(a) film na 7
baldrick

Jak najbardziej masz rację. Na pewno byla czarna w więźniu Azkabanu. Czarnoskora dziewczyna siedziala na wrozbiarstwie obok Parvati Patil. Nie została nazwana po imieniu ale wszyscy wiedza z kim się Patil przyjaźniła. Co więcej w grze hp...pierwszej albo drugiej jest czarna Laveder podpisana imieniem i nazwiskiem.