Gra przeznaczona jest dla około 30 osób.Ale żeby funkcjonowała potrzebne są dwie drużyny.Dobra i zła.A więc jeżeli chcielibyśmy ja rozpocząć potrzebne jest 15 osób po stronie Dumbledora i 15 osób po stronie Voldemorta.Gra polega na tym,że po pierwsze każdy wybiera jedną postać z książki którą gra.Np : Harry Potter.Jeżeli ktoś chce być po złej stronie bierze kogoś złego z książki np:Dołohowa.Każdy gracz ma 7
0 pkt na początek.Polega to na tym,żeby wyeliminować przeciwników.Trzeba używać zaklęć znanych z książki,za trafienie przeciwnika dostaje się punkty,które zabiera się przeciwnikowi.Na każde zaklęcie (opisze ile i za jakie) rzucone w przeciwnika pada odpowiednia ilość punktów.W ciągu godziny zaklęcie na tego samego przeciwnika można rzucić tylko dwa razy.Ale punkty dostaje ten kto pierwszy rzuci zaklęcie na wroga.Ni liczy się punktów za to,że zostane trafiony ale zaraz "oddam"wrogowi.Pierwszrj trafionej osobie zabiera się punkty.Osoba,która zostanie zaatakowana dwa razy w ciągu godziny podlega dwugodzinnej nietykalności.Nie można jej atakować przez dwie godz i ona sama nie może atakować przez dwie godziny.Wygrywa ta drużyna,która pierwsza zniszczy przeciwników.Ten kto straci punkty odpada a na jego miejsce nie może wejść następny gracz.Gra się dopóki się wygra. Poszczególnycz graczy można uratować oddając im jednorazowo 5 pkt.A żeby było bez szwindli grę kontroluje jedna osoba i odbiera punkty oszustom.I to będe ja.Będe czuwać nad tym,żeby było fair.Aha i możliwa jest obrona wykonana z rożnica 5 sekund od ataku np:protego
Oto punktacja:
Expeliarmus 5 pkt.
Cruccio 10 pkt.
Ryducto 5 pkt.
Bombarda maxim 5 pkt.
Drętowta 5 pkt.
Petrificus totalus 70 pkt.
Avada kedavra 100 pkt.
W przypadku nie jasności proszę pisać do mnie.Aha i jest opcja rzucenia zaklęcia Imperius,wówczws użytkownik odpada z gry na jeden dzień(jeśli zostanie trafiony)A żeby wyzwać kogoś na pojedynek wystarczy wpisać
"Bitwa Harry Potter"wówczas użytkownik podejmuje wyzwanie,a jesli je odrzuci traci 5 pkt.Za tchórzostwo.:)
To co spróbujemy tego???????
"...jeżeli chcielibyśmy ja rozpocząć potrzebne jest 15 osób po stronie Dumbledora i 15 osób po stronie Voldemorta..."
a to kiedy zaczniemy to długo trzeba czekać za nim bedzie 15 osób w drużynie dumbiego a voldiego możemy teraz zaczynać
Dróżyna Dumbledora:
Dumbeldore
Luna
Ron
Dróżyna Voldemorta:
Voldemort
Petigrev
Snape
Greyback
wpisujcie się
tak
to
Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Snape
to dziwne że nikt nie chce Draca i Harry'ego
Trzeba poczekać, aż bedzie odpowiednia liczba osób. Za mało nas jest :). To ja będę Draco :D.
Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Snape
Lucjusz
Draco
Bellatrix
Czyli jak na razie mamy tak:
Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Harry
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Snape
Lucjusz
Draco
Bellatrix
Nevill
Czyli Dumbi 4:7 Voldemorda (jak to ujeli debeściaki)
O kurczę! Sorrki, pomyłka!
Czyli mamy tak:
Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Harry
Nevill
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Snape
Lucjusz
Draco
Bellatrix
zabawa świetnie się zapowiada, mam nadzieję, że uzbiera się odpowiednia liczba osób;)
Bellatrix zajęta, to biorę Narcyzę.
Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Harry
Nevill
Syriusz
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Narcyza
Bellatrix
Lucjusz
o kurcze sory jeszcze Draco To jest tak: Drużyna Dumbiego:
Ron
Luna
Hermiona
Harry
Nevill
Syriusz
Drużyna Voldiego:
Greyback
Petigriv
Narcyza
Bellatrix
Lucjusz
Draco
policzmy ile to wychodzi!?
1.Ron
2.Luna
3.Hermiona
4.Harry
5.Nevill
6.Syriusz
7.Greyback
8.Petigriv
9.Narcyza
10.Bellatrix
11.Lucjusz
12.Draco
Brakuje 18 osób
12 osób nawet sporo możemy zaczynać. "Jako szef tej gry zaczynamy"
no śmiało
Cruccio!
no i sie zaczęło
wzywam cie Luno Lovegood na pojedynek jeśli odmówisz tracisz 5 pkt. no i wtedy masz 65 pktt.
poczekajmy jeszcze na te kilka osób, może się znajdą
wypisując osoby zapomniałeś o Severusie!
czyli:
Drużyna Albusa:
Ron
Luna
Hermiona
Harry
Nevill
Syriusz
Drużyna Czarnego Pana:
Greyback
Petigriv
Snape