Dla odpręzenia po panie Liptonie i tych innych antyfanach wymyśliłam grę gdzie zawlczyć można o Hogwart.
Gra przeznaczona jest dla około 30 osób.Ale żeby funkcjonowała potrzebne są dwie drużyny.Dobra i zła.A więc jeżeli chcielibyśmy ja rozpocząć potrzebne jest 15 osób po stronie Dumbledora i 15 osób po stronie Voldemorta.Gra polega na tym,że po pierwsze każdy wybiera jedną postać z książki którą gra.Np : Harry Potter.Jeżeli ktoś chce być po złej stronie bierze kogoś złego z książki np:Dołohowa.Każdy gracz ma 7
0 pkt na początek.Polega to na tym,żeby wyeliminować przeciwników.Trzeba używać zaklęć znanych z książki,za trafienie przeciwnika dostaje się punkty,które zabiera się przeciwnikowi.Na każde zaklęcie (opisze ile i za jakie) rzucone w przeciwnika pada odpowiednia ilość punktów.W ciągu godziny zaklęcie na tego samego przeciwnika można rzucić tylko dwa razy.Ale punkty dostaje ten kto pierwszy rzuci zaklęcie na wroga.Ni liczy się punktów za to,że zostane trafiony ale zaraz "oddam"wrogowi.Pierwszrj trafionej osobie zabiera się punkty.Osoba,która zostanie zaatakowana dwa razy w ciągu godziny podlega dwugodzinnej nietykalności.Nie można jej atakować przez dwie godz i ona sama nie może atakować przez dwie godziny.Wygrywa ta drużyna,która pierwsza zniszczy przeciwników.Ten kto straci punkty odpada a na jego miejsce nie może wejść następny gracz.Gra się dopóki się wygra. Poszczególnycz graczy można uratować oddając im jednorazowo 5 pkt.A żeby było bez szwindli grę kontroluje jedna osoba i odbiera punkty oszustom.I to będe ja.Będe czuwać nad tym,żeby było fair.Aha i możliwa jest obrona wykonana z rożnica 5 sekund od ataku np:protego
Oto punktacja:
za zaklęcia nie wybaczalne
odejmuje się
10 pkt.
Za zaklęcia obronne
dodaje się jeden pkt
Za Expeliarmus,i inne mie czarno magiczne zaklęcia dodaje się i odejmuje po 5 pkt.
W przypadku nie jasności proszę pisać do mnie.Aha i jest opcja rzucenia zaklęcia Imperius,wówczws użytkownik odpada z gry na jeden dzień(jeśli zostanie trafiony)A żeby wyzwać kogoś na pojedynek wystarczy wpisać
"Bitwa Harry Potter"wówczas użytkownik podejmuje wyzwanie,a jesli je odrzuci traci 5 pkt.Za tchórzostwo.:)
To co spróbujemy tego???????
To ja mogę być Dumbledorem...?
tak btw. można zrobić zaklęcia takie jakie nie były w książce...bo Dumbledore czy Vold nie będą walczyć na np. Expelliarmus ; P.
To ja mogę być Dumbledorem...?
tak btw. można zrobić zaklęcia takie jakie nie były w książce...bo Dumbledore czy Vold nie będą walczyć na np. Expelliarmus ; P.
Sorry za dwa razy...bo chodzi o to, że np. w walce w Zakonie Feniksa na końcu, w MM, Dumbl i Vold używali trudnych zaklęć niewerbalnych, które wspominane dalej nie były...więc nie wiemy co to za magia :)
Dobra,ok.Bądż Dumbledorem..hmm.faktycznie,ale używajmy zaklęć z książki,żeby nie mieszać:)a ja podam zaraz parę śmiertelnych zaklęć z którycz w razie czego skorzystamy:)
Za wszystie te zaklęcia odejmuje się i dodaje 15 pkt,ale dla utrudnienia mogą używać ich tylko gracze z największą ilością pkt:)
Aries Centuri-poparzenie ciała.
Lipra Inmegis-zamknięcie kogoś w przedmiocie (eliminuje z gry przeciwnika na dwa dni)
Infinitcento Couries-spalenie kogoś żywcem.
I to eliminuje gracza przeciwnej drużyny,ale to tylko dla najlepszych.
Mógłbyś np.. pokazać jak to będzie wyglądało? To ty to wymyśliłeś i ja wolałbym zobaczyć w praktyce jak to ma wyglądać, ty zacznij ;p.
to ja będę Hermioną.... ORGIA W POKOJU ŻYCZEŃ! Tylko ładni i młodzi są zaproszeni !
a wy sie tam napierdalajcie z pająkami frajerzy ;p
yeah ;p
xD
Ok,ale musi być nas tyle samo po złej i dobrej stronie.
Gracze mogą wyzywać się na pojedynek.Jeśli ktoś jest na tyle pewny może wyzwać i walczyć z dwoma graczami,zaraz przedstawię schemat:) pojedynek trwa dopóki jedna ze stron nie utraci 20 pkt.Wiecie jak i ile się odejmuje.Wojnę o Hogwart może wywołać tylko mistrz grupy,czyli ten kto ma prawo do używania zaklęć śmiertelnych(min 160 pkt).Reszta drużyny jest podległa temu kto jest najlepszy,tzn jesli w złej drużynie Voldemoryt ma 160 pkt i wyżej może decydować on o tym kto z kim walczy,ale nie może zabronić walczyć innemu graczowi,a żeby śmierciżercy mogli się czuć jak śmierciżercy to szefowie moga karać za nie usłuchanie co do pojedynku(tzn:jeśli będziesz walczył z kim innym niż tego chciał,a że Voldziu zabijał to szef drużyny za dwukrotne olanie go ma prawo wyekiminować gracza.W wojnie bioa udział wszyscy w pojedynku maks.4 pary naraz.
a więc pokażę pojedynek
Draco Malfoy i Harry Potter
D. potter wyzywam Cię na pojedynek.
h.ok. w momencie przyjęcia pojedynek jest rozpoczęty.
D.Sectumsempra! pky dla dracona za wyprzedzenie pottera 5pkt
H.Impedimento!
d.Protego! pkt 1 dla draco jeśli zdążył w ciągu 5 sekund się obronić,wówczas ta obrona nie dotyczy kolejnego ataku.
H.Crucio! draco stracił 10 pkt.
D.Crucio!
d.Crucio! w tym momencie draco wyprzedził pottera i wygrał pojedynek,bo zebrał 20 pkt.
a przy okazji zapraszam tutaj http://www.filmweb.pl/topic/1163630/Tu+znajduje+si%C4%99+kontynuacja+poprzednieg o+teamtu.html?page=8
No my jeden team,ale stary Dumby chuba stchórzył,poczekamy chwile i pociągniemy mu po punktach,nie stanąć do wakli;)
Jest to chaotyczne i pozbawione sensu. Można miliony zaklęć w jednym poście wpisywać...Protego działa na niewybaczalne...
faktycznie nie tak,ja się nie gubie ale mójh komp nie chce wysyłąc krodkicz odpowiedzi,może da się coś z tym zrobić?
Trza by to jakoś logicznie przeciągnąć bo nie idzie się połapać,to nie jest zły pomyśł ale w istocie wyszło inaczej niż miało,bo teoria jest fajna,gorzej z praktyką..