Jeśli ktoś nie czytał książki, to film zapewne mu się spodobał. Ja jednak czytałam i muszę stwierdzić, że scenarzysta się nie popisał. Film ratują dobre efekty specjalne i dość dobra gra aktorów. Jednak wiele istotnych dla fabuły rzeczy, zostało pominiętych. Ogólnie film wypadł kiepsko na tle innych części. Moim zdaniem najlepszym filmem był HARRY POTTER I CZARA OGNIA.
Zgadzam się. Czuję sie bardzo zawiedziona po obejrzeniu tego filmu. Jesli ktos nie czytał książki to nie będzie miał pojęcia o co chodzi w filmie. Jakos tak się mało to wszystko kleiło do siebie. Jakby ktos nakręcił film a potem powycinał kawałki i tylko te fragmenty puścił w kinie. Poza tym krew mnie zalewa że z tak dobrej książki można zrobić taki kiepski film. SZKODA :(
dokladnie tak, bylo wiele zaczetych watkow, ale czekalem na koniec z nadzieja ze sie wyjasni... jednak wiele rzeczy zostalo nie wyjasnionych i teraz zastanawiam sie czy przeczytac ksiazke czy poczekac min rok -.-" Tzn na czytanie ksiazek nie mam zabardzo czasu, ale kto wie :P Co do innych czesci to mi sie Czara ognia rowniez podobala, ale zakon raczej mi lepiej podszedl, chociaz ta czesc by byla lepsza jakby bylo wiadomo ocb a nie tak na wpol :)