PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Jak myślicie co przedstawia okładka Księcia Półkrwi??
Wydaje mi się, że ona przedstawia scenę opisaną w rozdziale JASKINIA. To jest chyba ta kamienna misa z tym zielonym płynem!

____7

Napewno nie jest to Myślodsiewnia jak pisze serwis HPNEWS!

użytkownik usunięty
____7

Masz rację, myślodsiewnia to raczej nie jest, ja też jestem pewna, że to jaskinia i misa z tym płynem. Z kolei z tyłu na okładce widać bodajże Rona i Hermionę, jakby zarys wieży i nad nią mroczny znak, co by pasowało, bo kiedy oni byli w jaskini, to w Hogwarcie była ta akcja ze śmierciożercami.

Z początku też myślałem o myśoodlewni ....ale nie jednak bardziej wygląda to na scenę z jaskini... Chociaż do całości nie pasuje Ron , Hermiona i jak podejrzewam Ginny....Ale macie rację to może być kiedy oni walczyli z śmierciożercami....Pozdro

marcinek130

Cieszę, że sie ze mną zhadzacie! POZDROWIENIA!

ocenił(a) film na 8
____7

Na pocztku tez myślałam ze to myslodsiewnia ale jak przeczytałam wasze wypowiedzi to zmieniłam zdanie ! Bardziej mi wyglada na to ze jest to misa w jaskini a z tyłu hermiona z ronem wieza i mroczny znak to by wszystko pasowało! :)

Agusia_33

oczywiście,że to ten eliksir! bo skąd by sie ta zieleń wzieła?:D
mnie tylko nurtuje to,że po raz kolejny producenci wykazali sie ignorancją.. uwielbiam rysunki z polskiej wersji (zawsze przed rozdziałami są ukazane sceniki pozwalające sie domyśleć co jest w nich zawarte), widać, że rysownik czytał ksiażkę..
ale czemu,do jasnej ,ciasnej, namalował normalnie rękę Dumbledora?? przecie on miał ją nieżywą, czarną :)
nawet sprawdzałam,czy przypadkiem nie był leworęczny i coś mi wyszło że nie.. jak komuś sie nudzi,to może poszukać tego fragmentu.. pewnie w jaskini, albo gdzieś gdzie nia wymachiwał (u slughorna, na ceremonii rozpoczęcia, na zajeciach dodatkowych z Harrym, podczas teleportacji, w jaskini gdy wciagał łódkę..)

ocenił(a) film na 8
evans

Tiak też zwróciłam uwag na ta ręke...ale to po prostu pomyłka chyba...A co do rysunku na okładce to moim zdaniem to musi byc misa z jaskini:)

yagoda_

A kim jest czwarta osoba na okładce z tyłu.Pierwsze trzy to Ron Hermiona i Ginny,a czwarta???

____7

Zawsze myslalem ze to myslodsiewnia... Gratulacje uswiadomiliscie mi prawde!!!

Jameson

Myślę, a raczej jestem pewna, że czwarta osoba na tylnej okładce to Dean Thomas. Chłopak :), a do tego ciemnoskóry pasuje idealnie

Nymphalis

Tak,zgadzam sie z poprzednikami a co do Dena to nie widać czy ma czarną skórę!!!!!!!!!!pozdro dla wszystkich miłośników HARREGO

____7

dobra.. a kto jest z tyłu okładki V tomu? Szalonooki i..?

yave

... i Tonks, Lupin (każdy ma swoją wizję...), a za drzwiami to chyba Syriusz

Nymphalis

miała nadzieję, że jednak ktoś zaprzeczy.. kurcze, zastanawiam się - kto wg. rysownika siedzial a azkabanie - Remus czy Syriusz? --' Lupin wygląda jak Szalonooki po lekkim liftingu i korekcie nosa.. ech

yave

Moim skromnym zdaniem czwartą osobą na okładce 6 tomu jest Neville. Bo to on był wtedy z Ginny, Herminą i Ronem.

finez7

Też uważam, że to jest Neville, ale na pewno nie jest to Dean. On nie miał nic wspólnego z tą walką. Tylko brakuje mi tam Luny, bo ona też tam była...