Wiadomo, że limit postów w jednym temacie wynosi 1000 [:(], więc możemy pozwolić sobie na ciąg dalszy gry "co wiesz o harrym", założonej przez użytkownika "Miki".
Może najpierw ostatnie pytanie z poprzedniego tematu:
"My Concubine":
W co zamieniono Malfoya, Crabbe'a i Goyle'a na końcu 4 części?
było to rzucanie upiorogackow:P
kto pokazal Harry'emu jak wyglada diadem R. Ravenclow?
kurde wyprzedziles mnie:P
byl to puszek pigmejski o ile sie nie myle;)
Moje Pytanie jest wyzej;)
Hmm Harry widzial diadem a raczej taka niby kopie u Lavengooda...ale nie wiedzial wtedy ze to horkruks..wiec to chyba wtedy kiedy poszedl z Luna do pokoju krukonow..i ona mu pokazala, tak??
Co Harry dostal na urodziny od Hagrida w 3 tomie?
Podręcznik: "Potworna Księga Potworów".
Kto przed Hagridem piastował stanowisko nauczyciela Opieki nad Magicznymi Stworzeniami?
profesor klepburn (niestety nei pamietam jak to sie pisze;/)
Jakie stanowisko w Hogwarcie pelnil Dumbledore gdy dyrektorem byl Dippet?
Dumbledore był nauczycielem transmutacji
W V część Hermiona dała jako prezent gwiazdkowy Haremu organizer,co wykrzykiwał notes gdy coś w nim zapisano( podaj 2 przykłady)
Przez umiejętność rzucania upiorogacków.
Co odstraszało smoka z podziemi banku Gringotta?
Sory za moją odpowiedź.Spojrzałem na inną stronę :)
nie było mojej odpowiedzi i pytania :)
"W V część Hermiona dała jako prezent gwiazdkowy Haremu organizer,co wykrzykiwał notes gdy coś w nim zapisano( podaj 2 przykłady)"
ODPOWIEDŹ:
"Odrób lekcje dzisiaj, bo jutro będziesz wisiał!"
"Jak kropkę nad i postawisz, to wyjdziesz i się zabawisz!"
PYTANIE:
Jakie skradzione przez Riddle'a przedmioty znajdowały się w pudełku w szafie, którą "podpalił" Dumbledore?
Że pomoże jej synowi zabić Dumbledora albo zrobi to za niego. Jakie było drugie zadanie w Turnieju Trójmagicznym i dlaczego Fleur i kto go nie zaliczył?
bo nie dala sobie rady z druzgotkami.
kiedy Hermiona kupiła Krzywołapa i dlaczego Ron nie pochwalił jej zakupu?
Hermiona kupiła krzywołapa w wakacje przed trzecią klasą( pod koniec sierpnia) a Ron nie pochwalił jej ponieważ krzywołap rzucił się w sklepie na niego i parszywka
Wymień 2 nowych uczniów(pierwszoroczniaków) którzy przyszli do Hogwartu w piątej klasie Harrego, podaj do jakich domów trafili?
Jeśli się nie mylę to tylko dwoje pierszoroczniaków było wymienionych z imienia (przynajmniej podczas Ceremonii Przydziału), a mianowicie:
Euan Abercrombie - Gryffindor,
Rose Zeller - Hufflepuff,
Pytanie:
Co ze swoich prezentów bożonarodzeniowych Ron oddał Zgredkowi w IV tomie?
byl to oczywiscie kasztanowy sweter robooty pani weasley;)
podaj numer skrytki bankowej Harry'ego i numer skrytki w ktorej ukryty byl Kamien Filozoficzny w Gringotta (I tom) :)
krypta z kamieniem - 713
krypta Harrego - 687
jaki numer widnieje na szacie do guidditcha Harrego ? : )
zabójcą Prewettów był Antonin Dołohow !
Rowling nie podaje prawdziwych imion rodziców Hermiony chyba że chodzi ci o te, które im wmówiła Hermiona po zmodyfikowaniu ich pamięci. Jeśli tak to myśleli że mają na imię Wendell i Monica.
Kim był Arnold Peasgood ? :D
Walka o Emancypacje skrzatów zniewolonych <czy jakos tak >
W jakim miesiacu miało mieć miejsce 2 zadanie podczas T T?
w lutym ;)
z jaka roslina przyjechal Neville do Hogwartu w ZF? Podaj dokladna nazwe xD
Była to Mimbulus mimbletonia.
Co "zbierali" Puchoni i Gryfoni na pierwszej lekcji zielarstwa w czwartej klasie?
Ginny zerwala z Deanem, bo ja popychal w drzwiach wejsciowych do pokoju wspolnego gryfonow:P
Jakie byly barwy kazdego z domow w Hogwarcie?
LUDZIE JAK WY CZYTACIE TE KSIĄŻKI !! STWORZYŁ OSIEM HORKRUKSÓW!
1)DZIENNIK
2)PIERŚCIEŃ MARVOLA/KAMIEŃ WSKRZESZENIA
3)MEDALION SALAZARA
4)PUCHAR HELGI
5)DIADEM ROWENY
6)NAGINI
7)HARRY POTTER
8)I CZĄSTKA DUSZY VOLDEMORTA ŻYJĄCA W NIM SAMYM
"Stowrzył SIEDEM horkruksów? - zapytał przerażony Harry [...] -powiedział spokojnie Dumbledore - Ale po pierwsze Harry nie siedem, tylko sześć. Siódma część jego duszy, choć tak okaleczona zamieszkuje jego odnowione ciało ..."
CZYLI DUMBLEDORE UWAŻAŁ, ŻE CZĄSTKA DUSZY W VOLDEMORCIE JEST JEDNYM Z HORKRUKSÓW WIEC MYŚLAŁ ŻE STWORZYŁ [VOLDEMORT] ICH SIEDEM ALE NIE WIEDZIAŁ JESZCZE O HORKRUSIE-HARRYM
A co do odpowiedzi na pytanie to powodem była niepotrzebna pomoc Deana w przejściu przez dziurę pod portretem
teraz moje pytanko: Kim była Dilys Derwent oprócz dyrektorką Hogwartu ?
troszke się spóżniłem :P
barwy domów:
Gryffindor - żółć/złoto oraz czerwień
Hufflepuff - żółć oraz czerń
Ravenclaw - brąz oraz niebieski
Slytherin - zieleń oraz srebro
moje pytanie znajduje sie wyżej
Byla znana uzdrowicielka, pracujaca w szpitalu im. sw. Munga(chyba w XVIII w) :)
Co to byl Klub Slimaka? Wymien przynajmniej 10 osob nalezacych do niego.
Klub zalozony przez Horacego Slughorna w VI cz. Do klubu nalezali uzdolnieni lub spokrewnieni ze znanymi osobami uczniowie.
1) Tom Marvolo Riddle
2) Harry Potter
3) Hermiona Granger
4) Ginny Weasley
5) Neville Longbottom
6) Lily Evans
7) Severus Snape
8) Cormac McLaggen
9) Marcus Belby
10) Blaise Zabini
11) Teodor Nott
Jak nazywal sie nauczyciel numerologi?
To była nauczycielka o nazwisku Vector :)
Jakim słowem prof. Trelawnay nazywała Firenzo, kiedy uczył wróżbiarstwa?
Prof. Trelawnay nazywała go złośliwie "Habeto".
Kto przełamał zaklęcie Fideliusa, mogąc tym samym zogaczyć drzwi domu przy Grimmauld Place w "... Insygniach Śmierci", i jak to się stało?
yaxley (nie wiem jak to się piszę) hermiona po zabraniu medalionu z ministerstwa teleportowała się do domu. Yaxley złapał ją za rekę i przenieśli się razem.
Jakiej krwii użył Horacy slughorn żeby udawać że nie żyje (HP I KP)
smoczej.. xD
Pytanie:
Dlaczego Hermiona była zła na Rona po balu bożonarodzeniowym?
bo ron (z zazdrości) zaczął obrażać i oskarżać bezpodstawnie kruma.
Jaki posąg stał przy pokoju życzeń
Moim zdaniem to nie był pomnik, ale gobelin z Barnabaszem Bzikiem, który chciał nauczyć trolle tańczyć, ale mogę się mylić, bo piszę z pamięci :)
Pytanie (jeśli odpowiedziałam dobrze): jak nazywała się potrawa, o którą Fleur poprosiła na pierwszej wspólnej uczcie w Hogwarcie?
To był Borys Szalony
Bobillasie (jade z pamięci bo nie mam tej książki ale wiem że na B...)
Co przypomniało się Harremu gdy w 5 cz. pojawili się dementorzy i konkretny cytat...
Przypomniały mu się wydarzenia jakie miały miejsce na cmentarzu; piskliwy śmiech Voldemorta i wypowiedziane przez niego słowa:
" - Pokłoń się śmierci, Harry... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... nie wiem...nigdy nie umierałem...".
Jaka myśl Harry'ego przegnała Voldemorta z jego umysłu, podczas walki w Ministerstwie Magii?
to, że gdy umrze znowu zobaczy Syriusza.
czego Glizdogon zazdrościł Jamesowi Potterowi ?
wasciwie wszystkiego... mijsca w druznie. niesamowitego refleksu, popularnosci, dyiewczyn, umiejetnosci, peleryny niewidki
z jaka mzsla w 5 czesci harry wyczarowal patronusa...
pomyslal o Ronie i Hermionie.
Co trzeba bylo zrobic aby dostac sie do kuchni w Hogwarcie?