Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325755
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Czy dobrze zrobili że podzielili Insygnia Śmierci na dwie części?

ocenił(a) film na 9
jakub3_2

Są plusy i minusy moim zdaniem - fajnie że film będzie dłuższy i jak przypuszczam bardziej zgodny z książką ale najprawdopodobniej zrobili tak dla kasy :(

ocenił(a) film na 8
paulli24

No tak , plus jest też taki że będzie więcej frajdy i jakby osiem części , mam nadzieje że z projekcją nie będą tak zwlekać jak z projekcją szóstej części.

ocenił(a) film na 9
jakub3_2

No i tu są dwie strony medalu: plus- więcej szczegółów, bo film będzie dłuższy, natomiast minusem jest to, że będziemy musieli na to trochę poczekać, no i zrobili to dla kasy.
Ale jak już będą dwie części i będzie można je sobie obejrzeć bezpośredni jedną po drugiej, to powinno być dobrze. W końcu może będzie jakaś dokłądność z książką ;)

lilijka_92

Oni po drodze przy kręceniu poprzednich 6 części pogubili tyle ważnych i istotnych wątków dla 7 części, że albo będzie zgodna z książką, albo będzie zgodna z filmami (raczej to drugie), wg mnie nie dadzą rady tego pogodzić więc film i tak będzie mało zgodny :)

ocenił(a) film na 8
atom_1991

Amen. .

.

ocenił(a) film na 8
lilijka_92

Ciekawe jak będzie z DVD, będą dwie części?

ocenił(a) film na 3
jakub3_2

Niby dobrze, bo będzie zgodny z książką, ale źle bo Yates spartoli dwa filmy, a nie jeden.

ocenił(a) film na 8
Znawca_

Zgadzam się ze Znawca.

ocenił(a) film na 8
jakub3_2

Nie, ja bym wolał 1 częśc, ale nie sądzę żeby się nagle urwało. To by było głupie... Ale może będzie przynajmniej bardziej szczegółowe...

jakub3_2

Przy poprzednich filmach wszyscy mieli pretensje, że za mało szczegółowy i że powinni podzielić. Podzielili ostatnią, więc jak wyjdzie, to proszę nie narzekać, że seans się dłuży ;)