PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Gdy Dumbledore pił ten eliksir w jaskini, to mówił : ,,to moja wina,wszystko to moja wina -załkał-błagam cię, przestań,wiem,że zrobiłem żle, och, proszę cię,przestań, ja już nigdy, nigdy...". No więc co było jego winą? Przedtem powiedział zeby ich nie ranił, żeby zranił jego. Czyżby Dumbledore był winny czyjejś śmierci? W koncu nie wiemy prawie nic o jego przeszłości. Może działanie tego eliksiru przypominało temu kto go wypił najgorsze wspomnienia?

SaBuLkA

Dzialanie eliksiru wlasnie mialo na celu taka reakcje, aby nie mogl wiecej pic no ale jak wiemy byl tam Harry...

ocenił(a) film na 4
SaBuLkA

no tak eliksir mial na celu zeby osoba ktora go zacznie pic nie mogla skonczyc ale w ksiazce w ogole nie jest wyjasnione co sie dzialo z Dumbledorem jak on pil to świństwo... krzyczal cos i w ogole... cierpial... ale nie wiemy co sie z nim tak wlasciwie dzialo... eliksir go oslabil bo po wypiciu Harry musial go niemalże nosic na rekach ale.. to wszystko? eliksir go tylko oslabil? to az takie dziwne, w ogole tego nei rozumiem. Rowling nie wyjasnila co sie dzialo z Dumbledorem jak pil eliksir i co mu on zaszkodzil juz po wypiciu jakby to w ogole nie bylo wazne.. a chyba to jest wazne. bo tak to wychodzi na to ze ten napoj to powodowal ze osoba ktora go pije to ma tylko jakies zwidy a potem jest troche oslabiona... takie jakies delikatne skutki uboczne jak na eliksir sporzadzony przez Voldiego.
No ale w koncu Voldemort zakladal ze ktos kto wypije ten eliksir to juz nie przezyje bo go zjedza czy tam zabiją te trupy z jeziora. ale to i tak dziwne...