CZY MYSLICIE ZE TAK SIE BEDZIE NAZYWALA 7 CZESC I CO TO SA TE PIRAMIDY FURMATU??
moze w tych piramidach rozegra sie walka: Voldzio vs. Harry albo bedzie tam ukryty horkruks... Słyszałem tez o zamku cieni (w tym przypadku moze tak samo jak piramidy furmatu - walka albo horkruks w zamku )
Tak będzie się tak nazywała... czytałam o tym w gazecie "Nowy Dzień". Ale co to jest to nie mam pojęcia;p
wiele rzeczy pisza... ale niekoniecznie musi byc to prawda... przeciez j.k.rowling jeszcze nie powiedziala oficjalnie... nie?
Ja nie sądzę żeby siódemka się tak nazywała, bo w przypadku szóstki też "zaklepali" kilka nazw,a żadnej z nich w końcu nie wykorzystali. Robią to dla zmyłki, no ale z drugiej strony może tym razem skorzystają? W końcu to kosztuje.
czytałam na stronie Rowling o tych piramidach, ale czy tak się będzie nazywała to w końcu nie wiem :]
Ja myślę, że tytuł książki mógłbybyć "Harry Potter i Pochodnia Zielonych Płomieni" Albo "Harry potter i Zagadka Centaura" tak w każdym razie są propozycje tutułu 7 części zarejestrowane przez wydawnictwo ksiązki o Harrym. myślę też, że finałowa walka rozegra się w Ministerstwie Magii w Sali Smierci. A wy? co o tym myślicie?
nie będzie "HP i Pochodnia Zielonych Płomieni" bo to zaburzyłoby cały szyk skrótów - HPiKF HPiKT HPiWA HPiCO HPiZF HPiKP a tu raptem HPiPZP ;d nieee nie pasuje ;d a poza tym trzecia zielona okładka?! nie nie nie absolutnie nie ;d nie mam nic do zielonego koloru ale za dużo tej zieleni ^^
A ta 'Pochodnia..' nie miala byc do 6 czesci? W koncu okladka jest zielona.
Ale w ang. tytulach to jest np. HP&GoF czy HP&HBP. Wiec nie wiadomo :)
jeśli ktoś ma link z proponowanymi tytułami to plissss prześlijcie
a ja osobiście zgodziłbym się na zamek cieni bo piramidy furmatu jakoś mi nie podchodzą :/
Ja mysle ze Rowling moze nas zaskoczyc calkiem innym rozwiazaniem niz spotkaniem finalowym Harry Vs. Sami-Wiecie-Kto, to niekoniecznie musi sie tak skonczyc... ale jest to bardzo prawdopodobne.
Na oficjalnej str. Rowling pisze, że 7 część będzie się raczej nazywać Harry Potter i Piramidy Furmatu. :)
tia.. rowling to tak potrafi namieszać, że może się wydawać iż już wszystko się wie, a tu gucio.. nic się nie wie
pzdr
Szczerze mówiąc nie zastanawiałam sie jeszcze nad tytułem książki i mało obchodzi mnie miejsce ostatecznej rozgrywki. Oby tylko ygrał Voldzio, Voldzio rulezz!!:D
Adaś-)Szóstka miała się nazywać pochodnia zielonych płomieni.
Ja słyszałem gdzieś że 7 ma nazywać się "HP i Wieża Czaszek" ale na innych stronach "HP i Klątwa Voldemorta" ,"HP i Tajemnica Pająka","HP i Tajemnice Skrywane przez Bliznę(za długie troche :P).JAK MYŚLICIE CO OZNACZAJĄ TE TYTUŁY?Misię wydaje że:
Wieża Czaszek-To tu może być ta Walka Pomiędzy Harrym i Voltem
Klątwa Voldemorta-Voldemort może na niego puścić klątwę!?
Tajemnica Pająka-Możliwe że Aragog będzie kluczową postacią :O
TSPB-Może blizna jest horkruksem
duzo tytulów ale dopiero za rok sie dowiemy jaki bedzie
na stronie j.k.rowling byl tytuł HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU
czytałem gdzieś ze może to być tytuł "Harry Potter i Trofeum Wężoustych" ale nie wiem czy tak bedzie
jak dla mnie jest to bardziej prawdopodobne niz "tajemnica pajaka" czy "Tajemnice Skrywane przez Bliznę" :)
Ja słyszłam że będzie" HP i Rydwany Światła" całkiem fajny tytuł ale już tyle tytułów słyszałam że nie wiem w co wierzyć. A Harry prawie na pewno zginie razem z Voldim
wedlug mnie tytul nie jest najwazniejszy ale daje bardzo duzo do myslenia. tytul zawsze jest tym co harry w danym roku uwaza za najwazniejsze wiec moze 7 czesc bedzie miała w swoim tytule nazwe HORKRUKS
moim zdaniem jak ty mówisz o nazwie Horkrus to nie może być możliwe ponieważ Harremu nie tylko chodzi o rozwalenie horkrusów ale o to aby pozbyć sie Voldemortawięc pewnie może nazywać HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU.
ale zeby zabic voldemorta musi zniszczyc horkruksy :D:|
jednak mysle tak jak ty ze tytul jednak bedzie brzmiał HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU
a ja tam mysle ze ploty o tytule sa po to zeby ludzie skupili sie na jego wymyslaniu itp a nie na tresi kolejnej (ostatniej, najwazniejszej??...) ksiazki
Piramidy Furmatu leżą kilka mil na wschód od słynnej Twierdzy Cieni ('Fortress of Shadows') i niedaleko od wspaniałej Kolumny Storgé'a ('Pillar of Storgé'). Wielu turystów woli zwiedzać te słynne budowle nocą, kiedy oświetlane są przez Pochodnię Zielonych Płomieni ('Green Flame Torch').
Przeczytałam to na takiej stronie, więc pewnie tak się bedzie zwało (JKR to pisała na swojej oficjalnej stronie)
ja mysle ze to bedzie harry potter i piramidy furmatu ale przeciez robocze tytuly zawsze sie zmienialy
TYTUŁ ROBOCZY=TYTUŁ OFICJALNY
HARRY POTTER I KAMIEŃ CZARODZIEJÓW = HARRY POTTER I KAMIEŃ FILOZOFICZNY
HARRY POTTER I KSIĄŻE PÓŁKRWI = HARRY POTTER I KOMNATA TAJEMNIC
HARRY POTTER I MAPA HUNCWOTÓW=HARRY POTTER I WIEZIEN AZKABANU
HARRY POTTER I TURNIEJ TRÓJMAGICZNY= HARRY POTTER I CZARA OGNIA
HARRY POTTER I DEPARTAMENT TAJEMNIC= HARRY POTTER I ZAKON FENIKSA
HARRY POTTER I KOLUMNA STORGE'A=HARRY POTTER I KSIĄŻE PÓŁKRWI
HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU=---------------------- ----------------
Sratatata...:P:P A kto ci powiedział coś takiego, że 5 część miałą się nazywać departament tajemnic????A już z tą szóstą to całkiem dowaliłeś:):) Nikt nie mówił, że roboczy tytuł księcia to HARRY POTTER I KOLUMNA STORGE'A (a jeżeli już to kolumna miłości macieżyńskiej w polskim tłumaczeniu) LUDZIE!!!Nie msuicie spekulować na ten temat bo i tak z tych tematów żaden nie będzie dobry!!! Rowling na pewno nie powiedziałą jeszcze nic związanego z 7 tomem. Może oprócz zdania: PIRAMIDY FURMATU leżą kilka mil na wschód od znanego ZAMKU CIENI, niedaleko wspaniałego FILARU MIŁOŚCI MACIEŻYŃSKIEJ.Wielu ludzi lubi podziwiać te zabytki w nocy kiedy są oświetlone przez POCHODNIE ZIELONYCH PŁOMIENI (Green Flame Torch) Macie tutaj swoje tytuły 7 tomu:):):) To wszystko Rowling robi specjalnie żeby zrobić z nas balonów:):)
duzo jest spekulacji na temat 7 tomu ale dopiero po premierze dowiemy sie ktre byly dobre a ktore nie:D:D
heh... tam ktoś pisał, że Aragog możebyć jedną z głównych postaci tylko że... on nie żyje...
ale coś mi nie pasują te piramidy furmatu... pewno jak zwykle bedzie tak, że każde z przypuszczeń jest błędne...
nie mniej jednak siódma część będzie bardzo, ale to bardzo interesująca - baz wątpienia:)
autorka jeszcze nie zadecydowala i jeszcze nikt tego nie wie, ona pierwsza sie musi zdecydowac, to inni tez sie dowiedza...
Są aż 3 proponowane tytuły dla VII części HP, a oto one:
~Harry Potter i Piramidy Furmata (nie Furmatu)
~Harry Potter i Tajemnica Centaura
~Harry Potter i Zamek Cieni
Nie wiadomo czy to aby będą takie tytauły, ale autorka zawsze potrafii zaskakiwać...
niewiem jaki bedzie tytuł ale tytuł roboczy podany na stronie rowling brzmiał
HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU
To z tym pająkiem chyba jest prawdą, bo gdzies czytałam, że powróci kilka postaci: Aragog, Syriusz i ktos jeszcze...