PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 323529
6,0 57 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

CZY MYSLICIE ZE TAK SIE BEDZIE NAZYWALA 7 CZESC I CO TO SA TE PIRAMIDY FURMATU??

BradMan

FUR to futro
MATU to skrót o matujące
CHODZI O FUTRO MATUJĄCE!!!

Williama

moze w tych piramidach rozegra sie walka: Voldzio vs. Harry albo bedzie tam ukryty horkruks... Słyszałem tez o zamku cieni (w tym przypadku moze tak samo jak piramidy furmatu - walka albo horkruks w zamku )

BradMan

Tak będzie się tak nazywała... czytałam o tym w gazecie "Nowy Dzień". Ale co to jest to nie mam pojęcia;p

BradMan

wiele rzeczy pisza... ale niekoniecznie musi byc to prawda... przeciez j.k.rowling jeszcze nie powiedziala oficjalnie... nie?

BradMan

Ja nie sądzę żeby siódemka się tak nazywała, bo w przypadku szóstki też "zaklepali" kilka nazw,a żadnej z nich w końcu nie wykorzystali. Robią to dla zmyłki, no ale z drugiej strony może tym razem skorzystają? W końcu to kosztuje.

Williama

czytałam na stronie Rowling o tych piramidach, ale czy tak się będzie nazywała to w końcu nie wiem :]

BradMan

Ja myślę, że tytuł książki mógłbybyć "Harry Potter i Pochodnia Zielonych Płomieni" Albo "Harry potter i Zagadka Centaura" tak w każdym razie są propozycje tutułu 7 części zarejestrowane przez wydawnictwo ksiązki o Harrym. myślę też, że finałowa walka rozegra się w Ministerstwie Magii w Sali Smierci. A wy? co o tym myślicie?

Kermit_zaba

nie będzie "HP i Pochodnia Zielonych Płomieni" bo to zaburzyłoby cały szyk skrótów - HPiKF HPiKT HPiWA HPiCO HPiZF HPiKP a tu raptem HPiPZP ;d nieee nie pasuje ;d a poza tym trzecia zielona okładka?! nie nie nie absolutnie nie ;d nie mam nic do zielonego koloru ale za dużo tej zieleni ^^

zahira

HPiPZP... A może dodać na koniec jeszcze N... Wyjdzie HPiPZPN... LOL

zahira

A ta 'Pochodnia..' nie miala byc do 6 czesci? W koncu okladka jest zielona.
Ale w ang. tytulach to jest np. HP&GoF czy HP&HBP. Wiec nie wiadomo :)

BradMan

jeśli ktoś ma link z proponowanymi tytułami to plissss prześlijcie
a ja osobiście zgodziłbym się na zamek cieni bo piramidy furmatu jakoś mi nie podchodzą :/

BradMan

Ja mysle ze Rowling moze nas zaskoczyc calkiem innym rozwiazaniem niz spotkaniem finalowym Harry Vs. Sami-Wiecie-Kto, to niekoniecznie musi sie tak skonczyc... ale jest to bardzo prawdopodobne.

andrew_20

Na oficjalnej str. Rowling pisze, że 7 część będzie się raczej nazywać Harry Potter i Piramidy Furmatu. :)

BradMan

tia.. rowling to tak potrafi namieszać, że może się wydawać iż już wszystko się wie, a tu gucio.. nic się nie wie
pzdr

Myore

wedlug mnie tak sie bedzie nazywac 7 czesc

BradMan

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam sie jeszcze nad tytułem książki i mało obchodzi mnie miejsce ostatecznej rozgrywki. Oby tylko ygrał Voldzio, Voldzio rulezz!!:D

Dalija

Adaś-)Szóstka miała się nazywać pochodnia zielonych płomieni.

Ja słyszałem gdzieś że 7 ma nazywać się "HP i Wieża Czaszek" ale na innych stronach "HP i Klątwa Voldemorta" ,"HP i Tajemnica Pająka","HP i Tajemnice Skrywane przez Bliznę(za długie troche :P).JAK MYŚLICIE CO OZNACZAJĄ TE TYTUŁY?Misię wydaje że:

Wieża Czaszek-To tu może być ta Walka Pomiędzy Harrym i Voltem
Klątwa Voldemorta-Voldemort może na niego puścić klątwę!?
Tajemnica Pająka-Możliwe że Aragog będzie kluczową postacią :O
TSPB-Może blizna jest horkruksem

Goku

duzo tytulów ale dopiero za rok sie dowiemy jaki bedzie

na stronie j.k.rowling byl tytuł HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU

Goku

ja nie rozumiem o co ci chodzi. przeciez Aragog nie zyje to co on ma jeszcze do powiedzenia?? :)

BradMan

To jest "Harry Potter i Piramidy" furmatu A5...

Desmei

czytałem gdzieś ze może to być tytuł "Harry Potter i Trofeum Wężoustych" ale nie wiem czy tak bedzie

grubby123

jak dla mnie jest to bardziej prawdopodobne niz "tajemnica pajaka" czy "Tajemnice Skrywane przez Bliznę" :)

gfizdek

Ja słyszłam że będzie" HP i Rydwany Światła" całkiem fajny tytuł ale już tyle tytułów słyszałam że nie wiem w co wierzyć. A Harry prawie na pewno zginie razem z Voldim

ulala_2

wedlug mnie tytul nie jest najwazniejszy ale daje bardzo duzo do myslenia. tytul zawsze jest tym co harry w danym roku uwaza za najwazniejsze wiec moze 7 czesc bedzie miała w swoim tytule nazwe HORKRUKS

BradMan

moim zdaniem jak ty mówisz o nazwie Horkrus to nie może być możliwe ponieważ Harremu nie tylko chodzi o rozwalenie horkrusów ale o to aby pozbyć sie Voldemortawięc pewnie może nazywać HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU.

Herma_2

ale zeby zabic voldemorta musi zniszczyc horkruksy :D:|

jednak mysle tak jak ty ze tytul jednak bedzie brzmiał HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU

BradMan

a ja tam mysle ze ploty o tytule sa po to zeby ludzie skupili sie na jego wymyslaniu itp a nie na tresi kolejnej (ostatniej, najwazniejszej??...) ksiazki

gfizdek

ale wedlug mnie tytuł daje bardzo duzo do myslenia

BradMan

tez tak mysle, no a jesli nie, to po co tyle gadania :)

gfizdek

Piramidy Furmatu leżą kilka mil na wschód od słynnej Twierdzy Cieni ('Fortress of Shadows') i niedaleko od wspaniałej Kolumny Storgé'a ('Pillar of Storgé'). Wielu turystów woli zwiedzać te słynne budowle nocą, kiedy oświetlane są przez Pochodnię Zielonych Płomieni ('Green Flame Torch').

Black_Rose

Przeczytałam to na takiej stronie, więc pewnie tak się bedzie zwało (JKR to pisała na swojej oficjalnej stronie)

Black_Rose

ja mysle ze to bedzie harry potter i piramidy furmatu ale przeciez robocze tytuly zawsze sie zmienialy

TYTUŁ ROBOCZY=TYTUŁ OFICJALNY

HARRY POTTER I KAMIEŃ CZARODZIEJÓW = HARRY POTTER I KAMIEŃ FILOZOFICZNY

HARRY POTTER I KSIĄŻE PÓŁKRWI = HARRY POTTER I KOMNATA TAJEMNIC

HARRY POTTER I MAPA HUNCWOTÓW=HARRY POTTER I WIEZIEN AZKABANU

HARRY POTTER I TURNIEJ TRÓJMAGICZNY= HARRY POTTER I CZARA OGNIA

HARRY POTTER I DEPARTAMENT TAJEMNIC= HARRY POTTER I ZAKON FENIKSA

HARRY POTTER I KOLUMNA STORGE'A=HARRY POTTER I KSIĄŻE PÓŁKRWI

HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU=---------------------- ----------------

BradMan

Sratatata...:P:P A kto ci powiedział coś takiego, że 5 część miałą się nazywać departament tajemnic????A już z tą szóstą to całkiem dowaliłeś:):) Nikt nie mówił, że roboczy tytuł księcia to HARRY POTTER I KOLUMNA STORGE'A (a jeżeli już to kolumna miłości macieżyńskiej w polskim tłumaczeniu) LUDZIE!!!Nie msuicie spekulować na ten temat bo i tak z tych tematów żaden nie będzie dobry!!! Rowling na pewno nie powiedziałą jeszcze nic związanego z 7 tomem. Może oprócz zdania: PIRAMIDY FURMATU leżą kilka mil na wschód od znanego ZAMKU CIENI, niedaleko wspaniałego FILARU MIŁOŚCI MACIEŻYŃSKIEJ.Wielu ludzi lubi podziwiać te zabytki w nocy kiedy są oświetlone przez POCHODNIE ZIELONYCH PŁOMIENI (Green Flame Torch) Macie tutaj swoje tytuły 7 tomu:):):) To wszystko Rowling robi specjalnie żeby zrobić z nas balonów:):)

Katie17

emilson13 - potrafisz rozbawić .. skad ty to wytrzasnęłaś .. ( to chyba dziewczyna no nie?)
:)

NaShI

sam zes jest dziewczyna

znalazlem to na jakiejs stronce o hp

BradMan

http://prorok.pl/quibbler/art-1111,0.html [prorok.pl/quibbler/art-...]

anulka89

duzo jest spekulacji na temat 7 tomu ale dopiero po premierze dowiemy sie ktre byly dobre a ktore nie:D:D

BradMan

heh... tam ktoś pisał, że Aragog możebyć jedną z głównych postaci tylko że... on nie żyje...
ale coś mi nie pasują te piramidy furmatu... pewno jak zwykle bedzie tak, że każde z przypuszczeń jest błędne...
nie mniej jednak siódma część będzie bardzo, ale to bardzo interesująca - baz wątpienia:)

BradMan

autorka jeszcze nie zadecydowala i jeszcze nikt tego nie wie, ona pierwsza sie musi zdecydowac, to inni tez sie dowiedza...

carla_29

Są aż 3 proponowane tytuły dla VII części HP, a oto one:
~Harry Potter i Piramidy Furmata (nie Furmatu)
~Harry Potter i Tajemnica Centaura
~Harry Potter i Zamek Cieni

Nie wiadomo czy to aby będą takie tytauły, ale autorka zawsze potrafii zaskakiwać...

freepick

niewiem jaki bedzie tytuł ale tytuł roboczy podany na stronie rowling brzmiał

HARRY POTTER I PIRAMIDY FURMATU

BradMan

To z tym pająkiem chyba jest prawdą, bo gdzies czytałam, że powróci kilka postaci: Aragog, Syriusz i ktos jeszcze...

BradMan

tak tak myśle ze będzie się tak nazywać 7 częsć opowieści o młodym czarodzieju..........piramidy FURMATU to pewnie według autorki cel do jakiego będzie zmieżał Harry:)