Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325743
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

zgarzają Wam się czasami jakieś zabawne sytuacje/dialogi w życiu codziennym związane z Harrym? xD Mi często :P Ostatnio prowadziłam z kumpelą dość ciekawą rozmowe xDD Nie jest ona taką fanką Pottera jak ja, ale widziałam 6 część i większość wie z moich całodniowych wykładów ;P
Ja: Magda zobacz, jakie są dzisiaj chmury!
M: gdzie ty widzisz chumury?
J: no nie widzisz?
M: przecież to jest jedna duża chmura.
J: Nie, to jest kilka chmur, rorstrzepionych na kilka części! Hmm...na 7!
M: no ale wiesz ... żeby one się rozstrzepiły, to musiały kogoś zabić.
J: (po chwili namysłu) no więc jedna chmura zamordowała drugą, i z tego powstała kolejna!
No i tak brechtałyśmy się przez całą drogę do szkoły :D
Wam się jakieś śmieszne sytuacje zdarzają? xd

ocenił(a) film na 10
Portirroni_xD

Ja natknęłam się w moim osiedlu na Gościa lat dwadzieścia parę, który wyglądał no dosłownie jak młody Snape, no poprostu: czysty Gothic! Czarne oczy, czarne półdługie włosy, czarne ciuchy.. i jeszcze sposób w jaki się poruszał.. za pierwszym razem zdębiałam.. wyobraź sobie, że nawet się wahałam czy Go nie zacząć śledzić! Lol 2

Pozdrawiam
Seileed :*

ocenił(a) film na 10
LadyDasmader

A ja w wakacje spotkałam prawdziwą Dolores Umbridge :/
Jest celniczką na polskim lotnisku. No mówię wam: niska, pulchna, przypominająca ropuchę, z przymilnym, wnerwiającym głosikiem, a wredny babsztyl, że klękajcie narody. Matko, jak ja współczuję Harry'emu i całej Gwardii Dumbledore'a!

Bella_triks

Tak samo jak moja nauczycielka od pewnego przedmiotu :P

Bella_triks

ja bylam kiedys u ginekolozki ktora wygladala jak umbridge ;D z tym, ze byla sympatyczna i nie pamietam jej glosu, ale chyba nie byl piskliwy. tak sobie wlasnie wyobrazalam umbridge na podstawie ksiazki. do filmowej juz sie przyzwyczailam choc poczatkowo bylam nia rozczarowana (przede wszystkim za szczupla i w ogole niepodobna do ropuchy;p). ale obecnie uwazam, ze jej gra byla naprawde niezla - bardzo przypomina mi nia moja byla wychowawczynie, ktora robila te same minki i podobnie gadala i chyba po prostu miala podobny usmiech - byla potworem znecajacym sie na niektorych psychicznie (tak jak i umbridge miala pupilkow;d), wiec widzac podobienstwo docenilam gre tamtej aktorki a zatem naprawde szacun ;D

sonia_6

A ja mam kolegę, który wygląda jak Harry xD

ocenił(a) film na 7
Nika76

Ja ostatnio na religii wkurzyłam się na kolegę, na którego mówię Harry Potter xD I drę się na niego:
-Potter! Ty plugawa szumowino, jak śmiesz ruszać kredę, ty plugawy mieszańcu, parszywa gnido!
Siostra Zakonna na mnie takie gały oburzone, a ja spalona:
-Proszę wybaczyć, poniosło mnie.
xDD

ocenił(a) film na 5
BellatriksBlack

Ostatnio się zdziwiłam, kiedy to moja fantastyczna siostra wchodząc do pokoju i zapalając światło powiedziała: "Lumos".

ocenił(a) film na 6
Portirroni_xD

Ja tak mam cały czasxD
Kiedy chcę coś zapalić to mówię Lumos, a kiedy gasić Nox.
Natimiast kiedy chcę coś mieć w tej chwili to standardowo Accio.
I wiele razy z koleżanką mówię weź chodź się teleportujmy:)
Ja jestem po prostu uzależniona od HP:)

ocenił(a) film na 7
buziaczek15_96

Ja jak zapalam coś mówię Lumos, gaszę Nox plus w supermarketach jak otwierają się drzwi to Alohomora